Vastgoed

Toon Van Dyck volgt Sofie Bradt op als voorzitter van Volkshuisvesting

Sofie Bradt verhuist van Willebroek naar Mechelen. Daarmee verlaat ze de Willebroekse politiek en bijgevolg ook de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting waarvan ze voorzitter was. Toon Van Dyck, tweede ondervoorzitter van de raad van bestuur, neemt de fakkel over.
Sofie Bradt verhuist binnenkort om persoonlijke redenen van Willebroek naar Mechelen. Daardoor zal ze noodgedwongen haar politieke engagementen in Willebroek moeten stopzetten. Sofie is door het gemeentebestuur afgevaardigd in de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting. Sinds 2007 is ze er voorzitter van de raad van bestuur. Ze zal daar worden vervangen door huidig tweede ondervoorzitter Toon Van Dyck. Hij zal de krijtlijnen die Sofie Bradt heeft uitgezet, verder uitwerken.

Onder haar voorzitterschap werd het meerjaren renovatiebeleid van Volkshuisvesting uitgetekend en opgestart. Met een gerichte en doordachte aanpak worden nu jaarlijks enkele tientallen sociale huurwoningen in de deelgemeenten en in het centrum grondig gerenoveerd. Vanaf 2013 wordt het masterproject Tuinwijk uitgevoerd. 84 huizen en appartementen worden gesloopt. In de plaats komen er 71 nieuwe eigentijdse sociale woningen die betaalbaar en kwaliteitsvol zijn. Ook de openbare ruimte wordt helemaal hertekend volgens de noden en wensen van vandaag, met een ondergrondse parking, pleintjes en groene rustpunten.

Vanaf 2014 wordt het Masterplan Willebroek-stad uitgevoerd. Dat project zal ervoor zorgen dat de bestaande wijk meer zuurstof krijgt. Door ook sociale koopwoningen te voorzien, wordt gezorgd voor een goede mix tussen huurders en eigenaars. Er komt ook meer plaats voor groen en recreatie. De gronden van Volkshuisvesting aan de Akkerlaan bieden extra ruimte om de afgebroken woningen in de wijk te vervangen. Volkshuisvesting hoopt in 2014 met de bouw van woningen en appartementen aan de Akkerlaan te kunnen starten.

Tegelijk zal ook de kwaliteit van het patrimonium gevoelig verbeteren. De woningen die in de plaats komen, zullen allemaal voldoen aan de strenge kwaliteits- en betaalbaarheidsnormen, met gebruik van duurzame, energiezuinige en milieuvriendelijke technieken en materialen.

Volkshuisvesting dankt Sofie Bradt voor de jarenlange samenwerking en wenst Toon Van Dyck alle succes toe als nieuwe voorzitter.