Tips waar je op moet letten bij het online kopen van bomen

18 januari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Tips waar je op moet letten bij het online kopen van bomen
Steeds meer mensen willen een eigen tuin. Tegelijkertijd willen we ook weer meer privacy creŽren in eigen woonomgeving. Hoe kan dat beter dan op een natuurlijke manier met behulp van bomen? In dit artikel lees je enkele tips waar je op moet letten bij het online aanschaffen van bomen. Het kopen van een boom is eenvoudiger dan je denkt.

Welke boom past in je tuin?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is tuinieren ontzettend populair. Dat is niet heel gek: tuinieren is goed voor je lichaam en geest, zorgt ervoor dat je lekker in de buitenlucht bent en is de manier om een mooie tuin te krijgen. Bomen kunnen een groene tuin helemaal afmaken. Wanneer je online op zoek gaat naar een of meerdere bomen moet je eerst weten wat voor soort bomen je wilt. Heb je bijvoorbeeld ruimte voor meerdere grote bomen, kies je liever voor ťťn grote boom en een paar kleintjes of wil je juist voor een reeks kleine bomen gaan?

Let op de soort boom

Zodra je weet hoe groot de boom is die in je tuin komt te staan, is het goed om te kijken naar wat voor een soort boom je wilt. Op een afbeelding kan een prachtige treurwilg bijvoorbeeld heel sfeervol staan, maar misschien past dat helemaal niet in de sfeer van je woning en tuin. Dat geldt ook voor andere bomen: meerstammige bomen, leibomen of diverse soorten fruitbomen, stuk voor stuk bomen die je bij Betuwebomen uit Echteld kunt scoren. Deze kunnen ergens anders heel mooi staan, maar in jouw tuin net iets anders uitpakken. Of natuurlijk juist andersom: dat het direct een goede match is. Meestal kun je je er wel een voorstelling van maken, maar het is altijd wel goed om je hier goed op voor te bereiden. Op die manier kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Zoek je winterbomen of zomerbomen?

Misschien denk je bij het kopen van bomen automatisch aan bomen (en planten) die heel mooi zijn in het zomerse seizoen. Dat is ergens wel logisch, maar wist je dat er ook heel veel mooie bomen zijn die het juist in de herfst of de winter goed doen? Stel jezelf daarom de vraag of je voor winterbomen of voor zomerbomen wilt gaan. Dit kan het beeld van je tuin namelijk aanzienlijk veranderen. Sommige bomen hebben juist in de winter bepaalde verzorging nodig en anderen juist weer in de zomer. Heb je geen zin of tijd om het hele jaar aan de slag te gaan, kies dan voor ťťn seizoen waarin je bomen eventueel moet snoeien.

Hoe zit het met snoeien?

Over snoeien gesproken: bedenk je ook in hoeverre je groene vingers hebt. Vind je het leuk om naar een mooie tuin te kijken of wil je er daadwerkelijk zelf wat aan doen? Natuurlijk kun je altijd een tuinman inhuren, maar het is wel zo handig om zelf een beetje kennis te hebben van de verzorging van de boom of bomen die je gaat kopen. Sommige bomen hebben namelijk meer verzorging nodig dan andere bomen. Er is bijvoorbeeld een groot aantal bomen dat je moet snoeien. Het is van tevoren wel handig om te weten of dat moet gebeuren met de bomen die jij koopt; daar wordt niet alleen je tuin blij van, maar waarschijnlijk ook je buurman!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo