Tips voor stijlvolle donkere kleuren in je interieur

Bron: King George
Tips voor stijlvolle donkere kleuren in je interieur
Je muren wit verven is een veilige, maar net daarom ook een ietwat saaie keuze. Waarom eens geen donkere kleuren proberen? Ze creŽren een intieme sfeer, geven karakter aan je huis ťn hebben een verruimend effect. Laat je creativiteit de vrije loop en kies voor donkere muren, binnen en buiten!
We durven meer in ons interieur. Hoewel Scandinavische tinten populair blijven, gaan we op zoek naar een uitdagender kleurenpalet. Niet langer veilig spelen met lichte kleuren dus. We gaan voor diep, dramatisch en donker. Maar hoe creŽer je die sfeer in je interieur zonder de grimmige kant op te gaan? Levis helpt je op weg met het Timeless Modern-kleurenpalet van Levis Ambiance 2016: een zwoele reeks, verwijzend naar vintagetijden en romantiek.

Overwin je angst voor het donker met Levis

Nostalgie

Het nieuwe, donkere kleurenpalet oogt tijdloos modern, maar ook een tikkeltje nostalgisch met een knipoog naar de jaren 50, 60 of 70. Laat je vooral niet intimideren door kleuren als Kosmos, Sepia, Zwart en Theater. Het zijn net die tinten die een ruimte intiem en gezellig maken. Donkere muren kunnen bovendien andere designelementen accentueren. Handig om je klok, spiegel of schilderij extra in de kijker te zetten.

Allesbehalve verkleinend

Donkere tinten zijn onderling combineerbaar. Is dat te gewaagd voor jou, dan kun je ze ook verzachten met het Basics & Whites-kleurenpalet. Op het Salone del Mobile 2016 in Milaan spotten we de trend om met verschillende kleuren op ťťn muur te werken via lijnen, vlakken of accenten. Colour blocking is back!

En maak je geen zorgen over het Ďverkleinend effectí van donkere muren. Want net als lichte kleuren laten ook donkere tinten je ruimte groter lijken. Lichte muren reflecteren licht, terwijl donkere muren randen doen vervagen. Resultaat: de illusie van meer ruimte.

Inside out

Donker wint niet alleen binnen aan populariteit, ook onze buitenmuren krijgen steeds vaker een dramatische look. Misschien heb je wel een huis dat niet helemaal bij jouw stijl past? Door je gevel zwart te verven geef je je woning een hedendaagse look. Of ga retro met een donkerpaarse faÁade en val op in je buurt.

Schrik dat je donkere gevel in dit land van regen en wind binnen de kortste keren afbladdert? Met Levis Expert Gevel hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ook vuil- en groenaanslag maken geen schijn van kans. De ultrasterke verf biedt een langdurige bescherming tegen zon, regen, wind, uv en vocht. Reinigen is geen probleem en kan zelfs onder hoge druk (tot 40 bar). Levis garandeert bovendien een bescherming van maar liefst tien jaar.

Overwin je angst voor het donker met Levis

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo