Interieur

Tips voor het veranderen van je interieur

Tips voor het veranderen van je interieur
Ben je uitgekeken op het huidige interieur in huis? Zoek je naar mogelijkheden om je bestaande woning te vernieuwen? In dit artikel geven we je verschillende tips, waarmee je ruimtes een hele andere uitstraling kunt geven. Kijk bijvoorbeeld eens naar foto’s van een botanisch ingerichte woonkamer. Het valt niet te vergelijken met het moderne, klassieke of landelijke interieur wat je momenteel wellicht hebt. Ook in de slaapkamer kan een botanische tint goed van pas komen. Maak van de kinderkamer bijvoorbeeld een heuse jungle met verschillende grote kamerplanten. Een groen kleur op de muur mag hierbij niet ontbreken!

Kies voor een nieuwe vloer in de ruimtes van je woning

Niet alleen het gebruik van een groot aantal kamerplanten geeft ruimtes een nieuwe uitstraling. Ook zou je voor nieuwe vloeren in huis kunnen kiezen. Let hierbij goed op de manier waarop je een vloer legt, in het geval van laminaat of parket. Kies je voor een verticale manier van leggen, dan lijkt een ruimte vaak iets smaller. Daar waar een ruimte groter lijkt, wanneer je voor een horizontale manier van leggen kiest. Een derde optie is een moderne visgraatvloer. Het zorgt voor een speels tintje!

Nieuwe raamdecoratie ophangen in huis

Een derde mogelijkheid om ruimtes een nieuwe uitstraling te geven, is het vernieuwen van de raamdecoratie. Kies voor nieuwe, kleurrijke gordijnen, of voorzie de buitenkant van je woning van mooie luiken. Luiken passen goed bij een moderne of landelijk ingerichte woning. Het kan soms best lastig zijn om geschikte raamdecoratie te vinden! Niet alleen heb je de keuze uit een groot aantal kleuren. Ook kun je kiezen uit verschillende vormen van raamdecoratie. Laat je adviseren door een interieurspecialist of zoek op internet naar inspiratie.

Geef de muren een nieuwe kleur

Tot slot kan het vernieuwen van de verflaag of het behang op je wanden interessant zijn. Net als een vloer heeft ook de wand een grote impact op de uitstraling binnen de ruimtes van je woning. Maak je een muur donker, dan lijkt een ruimte vaak al snel klein. Daar waar de ruimte groter wordt, op het moment dat je deze van een lichte kleur verf of behang op de wanden voorziet. Het is afhankelijk van het gebruik van een ruimte, welke keuze het meest geschikt is.

Kies je voor een donkere kleur op de muur en wil je tegelijkertijd voorkomen dat een ruimte erg klein lijkt? Combineer de donkere wand in dat geval met spiegels!

Ook interessant