Waarom moet je voor inbetween gordijnen gaan?

9 april 2020 Bron: Bouw & Wonen
Waarom moet je voor inbetween gordijnen gaan?
Foto: Gordijnen.nl
Er zijn zo veel verschillende soorten gordijnen dat je niet meer weet waar je voor zou moeten kiezen. Maar heb je al eens overwogen om voor inbetween gordijnen te gaan? En wat zijn inbetween gordijnen eigenlijk? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Wat zijn inbetween gordijnen?

In veel huizen zie je vitrages en overgordijnen. De vitrages zijn heel dunne gordijnen die bijna helemaal transparant zijn die vooral bedoeld zijn om de inkijk tegen te gaan. De vitrages zijn meestal de hele dag gesloten. Daar plaatst men dan nog eens overgordijnen over waar men de buitenwereld volledig mee kan buiten sluiten. Dan kan men helemaal niet meer van buiten naar binnen kijken of omgekeerd en vaak zijn ze ook volledig verduisterend. De inbetween gordijnen zijn, zoals het woord zegt, iets daar tussenin. Het zijn een soort heel dunne overgordijnen waar men nog een beetje doorheen kan kijken en die gedeeltelijk het licht doorlaten.

Voordelen van inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen worden gebruikt om de kamer af te schermen van de felle zon, terwijl je toch nog naar buiten kan kijken. Ze kunnen ook gebruikt worden om ervoor te zorgen dat het felle zonlicht niet op de televisie of het computerscherm schijnt. Als het regent, kan je er het sombere weer mee buiten sluiten.
Met inbetween gordijnen op maat kan je de kamer mooi aankleden, of ze nu open zijn of dicht. Je schermt de inkijk van buiten af, terwijl je het contact met buiten nog behoudt. Er is grote keuze aan mooie stoffen in verschillende kleuren die je mooi kan laten passen in je interieur. De stoffen zijn kamerhoog beschikbaar, waardoor je naadloze gordijnen kunt plaatsen, zonder banen.
Ze kunnen zelfs ook gecombineerd worden met andere soorten raambekleding, zoals een rolgordijn of jaloezie, waarmee je de kamer dan wel volledig kan verduisteren.

Conclusie

Waar je ook voor kiest, overweeg zeker ook inbetween gordijnen. Ze geven een mooie flair aan de kamer en zijn erg betaalbaar. Ze komen overal in huis tot hun recht, afhankelijk van de gekozen stof. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor romantische slaapkamer in een zwoele Lawrence of Arabia look met een linnen gordijn in een zachte, warme kleur.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo