Veranda - Overkappingen

Tips voor een mooie overkapping

Tips voor een mooie overkapping
Een terrasoverkapping heeft veel voordelen. Zo kun je in de zomer genieten van wat extra schaduw en in de herfst juist van een droge buitenplek. Niet zo gek dat steeds meer mensen willen investeren in een mooie overkapping. Een overkapping kan er immers voor zorgen dat je vaker buiten bent. Heb jij pas geleden een overkapping laten plaatsen of denk jij hierover na? Dan ben je niet de enigste. Hieronder geven wij een paar tips om jouw overkapping zo mooi mogelijk in te richten. Zo kun jij uiteindelijk optimaal genieten van jouw overkapping

Lichtinval

Denk goed na over de lichtinval van jouw terrasoverkapping. Waarschijnlijk wil jij namelijk in de schaduw zitten als de zon op de overkapping schijnt. Denk er daarnaast goed over na wat de effecten zijn van de plaatsing van jouw overkapping. Pas op dat jij niet het zonlicht belemmert om in jouw huis te schijnen. Dat zou zonde zijn.

Mooie inrichting

Als jouw overkapping al staat, is het tijd voor de inrichting van de overkapping. Denk na over de terrasmeubelen die jij wilt gaan gebruiken. Wil jij bijvoorbeeld een hoge tafel met stoelen of kies jij voor een mooie lounge bank met een lage tafel? Ook kun je iets aan de muren van de overkapping hangen. Een mooie bloempot met mooie bloemen, een schilderijtje of juist helemaal niks.

Creëer licht!

Wil jij tijdens de zwoele zomeravonden ook gebruik maken van jouw overkapping? Dan is het slim om meerdere lampen op te hangen. Kies er bijvoorbeeld voor om lampen aan de zijkant te plaatsen of om een sfeervolle lichtslinger op te hangen.

Een sfeervol vuurtje

Een overkapping is niet iets waar mensen snel gebruik van maken in de winter. Zonde, met een paar goede heaters is het ook onder een overkapping lekker warm te krijgen. Zo kun je kiezen voor een paar verplaatsbare heaters. Ook een simpele vuurkorf kan al veel betekenen als je wat extra warmte wilt. Dan kunnen de kinderen meteen een paar lekkere marshmallows roosteren bij het vuurtje.

Maak een afscheiding

Wil jij tijdens de zwoele zomeravonden ook gebruik maken van jouw overkapping? Dan is het slim om meerdere lampen op te hangen. Kies er bijvoorbeeld voor om lampen aan de zijkant te plaatsen of om een sfeervolle lichtslinger op te hangen. Een glazen schuifwand overkapping van Alutera zorgt ervoor dat jij net iets meer kan afsluiten van bijvoorbeeld regen of wind maar tegelijkertijd kan blijven genieten van jouw schitterende tuin.

Ook interessant