Veranda - Overkappingen

Terrasoverkapping én berging in één

Dankzij een prefab systeem voor vaste wanden met een ingewerkte deur, combineer je een Renson Algarve voortaan vlot met een berging. De wanden van die berging werk je naar keuze af met verticale aluminium Linarte-profielen of met houten latten. Het resultaat is een harmonieuze én tegelijk functionele buitenruimte die dienst doet als terrasoverkapping met opbergruimte, carport met tuinberging of poolhouse met bergplaats voor alle bijbehorende accessoires.

Met de passende afwerkingskeuze voelt deze Algarve berging zich thuis in elke tuin. Je bekleedt de vaste wanden naar wens met aluminium of hout. De basisstructuur voor de wanding van die berging wordt op maat gemaakt en geleverd door Renson. Zo verloopt de plaatsing snel en eenvoudig.

Renson - Terrasoverkapping én berging in één

Alles in aluminium

Met de berging afgewerkt in verticale aluminium Linarte lamellen van Renson, zit je volledige overkapping of carport in hetzelfde kleedje: strak afgewerkt in dezelfde kleur, en makkelijk te onderhouden. Naast de basisstructuur van de prefab wanden krijg je voor de afwerking met dit gevelbekledingssysteem van Renson meteen ook de horizontale dragers, bevestigingsclips en profielen op maat meegeleverd. Je hoeft ter plaatse enkel nog alles vast te schroeven en te klikken voor een perfecte afwerking.

Kurt Godefroid (product manager Renson): “Onze R&D-afdeling focust niet enkel op functionaliteit en design, maar ook op het gemak voor de installateur. Daarom werkten we voor de Algarve een prefab basisstructuur uit voor de vaste wanden van die berging, die we op maat van het project verwerken en leveren. De plaatser hoeft enkel de horizontale dragers voor de aluminium gevelbekleding op die wandstructuur te monteren en de verticale afwerkingsprofielen daarin vast te klikken.”

Renson - Terrasoverkapping én berging in één

Houten gevelbekleding

Valt de keuze op hout, dan worden de basisstructuur voor de berging wanden, het steunprofiel en de druipneus in de Renson-ateliers op maat gemaakt. Het hout bestel je als installateur wel nog zelf. De prefab wand is combineerbaar met elke houtsoort en profielvorm. Voor optimaal gebruiksgemak kies je houten gevelbekleding met het QuickClip-systeem van Carpentier. Die is perfect compatibel met de prefab wandstructuur en herleidt de montagetijd tot een minimum. Als partners in het NOA outdoor living inspiratiepark, zetten Renson en Carpentier hiermee het idee van ‘kruisbestuiving’ perfect in de praktijk om.

Kristof Carpentier en Stefan Vander Stichele (zaakvoerders Carpentier): “Bij ons QuickClip-systeem zijn de bevestigingsclipsen van de houten afwerkingslatten vooraf al op de juiste afstand op de dragers gemonteerd. Dat levert een aanzienlijke tijdswinst bij installatie. We adviseren om dit te combineren met houten latten in thermo Es uitvoering, al heb je ook keuze uit een brede waaier aan andere durzame en zeer stabiele thermisch behandelde houtsoorten. Met profielen van 52 mm met een open voeg van 8 mm levert dat een ‘stap’ van 60 mm per houten lat op, wat overeenkomt met het Linarte-systeem van Renson en waarop ook de ingewerkte deur met vaste afmetingen van 1200 x 2100 mm afgestemd is. Zo ligt ook die – in combinatie met Linarte of hout – altijd mooi in het vlak van de wand.”

Benieuwd naar de nieuwe prefab wanden onder de Renson Algarve? Ontdek ze in NOA outdoor living. Plan je bezoek hier.