Tips om uw huis betrouwbaar te verhuren

  NL   Bron: Nuwonen.eu
In de huidige economie spelen veel mensen met het idee van een al dan niet tijdelijke verhuur van huis of appartement. Verhuur is voor hen een extra inkomstenbron, die helpt rekeningen betalen; of het is een manier om een mindere economische bloei 'uit te zitten'. Zonder de juiste voorbereidingen kan een verhuur echter snel fataal aflopen. Hieronder geven we je alvast een drietal tips om zo'n rampscenario te vermijden.

1. Begrijp je verantwoordelijkheden

Een eerste vraag is of je de verantwoordelijkheden van een huisbaas aankunt. Het is namelijk veilig om aan te nemen dat niet alles altijd van een leien dakje zal lopen. Je moet het onderhoud in de gaten houden, mogelijke herstellingswerken uitvoeren, verzekeringen afsluiten, en je moet zorgen dat de huur blijft binnenkomen. Voor sommige mensen is zo'n takenpakket simpelweg niet werkbaar. Er komt dus nog wel wat kijken bij het tijdelijke verhuur van je woning.

2. Bereid je huis voor

In een periode van beperkte economische bloei zijn huurders aandachtig en kieskeurig. Bereid je huis daarom voor om aan hoge verwachtingen te voldoen. Zorg voor goed voorbereide bezoeken en verzeker je ervan dat alle constructiefoutjes zijn rechtgetrokken. Zorg ook dat alle relevante huishoudapparatuur goed functioneert.

Deze inspanningen mag je vervolgens rustig prijzen in je advertentie. Volgens experts zijn er zelfs bepaalde trefwoorden die je succes aanzienlijk dichterbij brengen, zoals 'state-of-the-art', 'graniet' en 'roestvrij staal'.

Tot slot behoort ook een slimme prijszetting tot deze voorbereiding. Hiervoor moet je een goed beeld krijgen van de (lokale) markt en van de plus- en minpunten van jouw pand in die markt.

3. Neem professionals onder de arm

Verhuren kan simpel lijken, maar is vaak moeilijk. Daarom is het goed, minstens vooraf, een aantal specialisten aan te spreken. Misschien is het zelfs beter je verhuur helemaal uit te besteden aan een huurmakelaar, zoals bijvoorbeeld Nuwonen.eu. Zo verzeker je jezelf op tal van gebieden van een correct verloop van de verhuring, maar ook van een beter beheer van je pand. Bovendien zullen deze firma's ervoor zorgen dat je huurder voldoende gescreend wordt, voordat jullie samen in een verhaal stappen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo