Tips om je woning te verduurzamen

  NL   Bron: Bouw & Wonen
Tips om je woning te verduurzamen
Je woning verduurzamen: je hebt vast wel een idee waarom dat een goed plan zou zijn. En zo niet, dan kun je altijd nog even de redenen teruglezen waarom je toch echt duurzaam zou moeten willen wonen. Maar waar begin je als je je huis duurzamer wilt maken? En belangrijker nog: welke financiŽle opties en mogelijkheden heb je hiervoor? In dit artikel geven we je een aantal tips op financieel gebied om je woning te verduurzamen.

Een kleine investering kan al het verschil maken

De meeste mensen denken dat het verduurzamen van je huis een kostbare aangelegenheid is. Maar wist je dat je ook al met relatief kleine investeringen veel energie kunt besparen? Bijvoorbeeld door het eenvoudigweg dichten van kieren en tochtgaten in je huis of het isoleren van je spouwmuren en dak. Is je cv-ketel sterk verouderd? Dan is het vervangen van dit apparaat ook een slimme optie.

Denk aan subsidies

Over lage kosten gesproken: vergeet ook de mogelijke subsidies niet die je kunt krijgen voor het energiezuiniger maken van je huis. Zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Of de landelijke ISDE-subsidie als je een warmtepomp of zonneboiler aanschaft. Daarnaast bieden ook veel gemeente subsidiemogelijkheden aan als je kiest voor energiebesparende maatregelen. Kijk daarvoor eens op Energiesubsidiewijzer voor een overzicht van de mogelijkheden in je eigen woonplaats. Zo komt je woning verduurzamen misschien in ťťn keer wel een stuk dichterbij.

Bespaar op je hypotheek

Er zijn daarnaast ook verschillende hypotheekverstrekkers waar je een extra korting kunt krijgen op je hypotheek als je woning voldoende energiezuinig is. Ook heb je de mogelijkheid om een hoger bedrag te lenen met NHG als je energiebesparende voorzieningen in je woning aanbrengt. Aangezien de regels per hypotheekverstrekker verschillen, kun je het beste even contact opnemen met jouw hypotheekaanbieder, zo weet je direct wat jouw (toekomstige) mogelijkheden zijn.

Geld lenen

Het is ook mogelijk om een speciale duurzaamheidslening af te sluiten om je huis te vergroenen. Of je kunt ervoor kiezen om geld te lenen bij een financiŽle instelling. Wil je weten hoeveel je in jouw geval kunt lenen en wat je dat dan per maand gaat kosten? Maak dan eerst een berekening en kijk goed naar de voorwaarden van de aangeboden leningen, vergelijk deze ook vooral met andere aanbieders.

Als het aankomt op het zo financieel gunstig mogelijk verduurzamen van je woning, heb je dus verschillende opties en mogelijkheden. Kies de voor jouw situatie meest gunstige oplossing en je hebt binnen de kortste keren een energiezuinig huis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo