'The Link' Prototype van het kantoor van de toekomst

  BE   3 augustus 2018 Bron: InstiCOM
'The Link' Prototype van het kantoor van de toekomst
Foto: Ghelamco
In Antwerpen wordt momenteel gebouwd aan 'The Link'. Het gebouw krijgt een Office App die ervoor zorgt dat alle mogelijke diensten - van bezorging van gerechten tot het huren van een fiets - direct per smartphone beschikbaar zijn. Naast deze innovatie wordt het complex gebouwd conform de hoogste comfort- en efficiëntiestandaarden. Daarvoor zorgen o.a. de producten van de Poolse raamproducent Aluprof.

Het kantoorgebouw 'The Link' ligt vlakbij het station Berchem in de bruisende buurt Zurenborg en op een steenworp afstand van het knooppunt tussen de E17, E19 en E313. Ook de luchthaven van Deurne is vlakbij. De ontwikkelaar Ghelamco, heeft goede bereikbaarheid als een van de prioriteiten gekozen voor de ontwikkeling van een nieuwe werkomgeving. De groep is hiervoor dan ook bekroond.

De gebruikers die per auto komen kunnen terecht in de ondergrondse parkeergarage met meer dan 500 plaatsen. Ook zijn er minstens 16 laadpalen voor elektrische wagens voorzien. Aan fietsers is ruimschoots gedacht met overdekte fietsplaatsen, douches en lockers.

The Link Antwerpen
'The Link' krijgt een innovatieve App waarmee bijvoorbeeld direct een afspraak gemaakt kan worden voor de carwash en parkeerplaatsen voor klanten- of meeting rooms geboekt kunnen worden. In het gebouw zal MeetDistrict zich vestigen wat nog meer individuele mogelijkheden zal bieden. Door de vele ingangen zijn verschillende configuraties mogelijk waardoor het gebouw volledig aan de wensen van de gebruikers kan worden aangepast.

Het kantoorgebouw heeft het BREEAM excellent certificaat. Hiermee verzekert 'The Link' een significante verbetering van de productiviteit, de concentratie, het denkvermogen en de gezondheid van al wie er straks gaat werken. Dit door een excellente mix van akoestisch en thermisch comfort met een overvloed aan daglicht, een uitgekiende constructie en een inspirerend design. Belangrijk voor de certificering is de in het complex opgenomen groene oase met waterpartijen. Het groen kan als werkplaats gebruikt worden maar zeker ook als ontspanningsplek voor de gebruikers.

Het complex werd ontworpen door Jaspers-Eyers en Architectuurbureau abv+. De totale oppervlakte bedraagt 26.000 m2 en is dankzij het E-peil van 40 vrijwel energieneutraal. Ook dit is een van de prioriteiten van de Ghelamco Groep, die naast België ook zeer actief is in Oost-Europa.

De raam- en deursystemen en de gevels van het complex worden door Aluprof geleverd. Hiervoor werd gekozen voor het MB-77HS hef/schuifdeur-systeem, het MB-70HI raam- en deursysteem en de gevelsystemen MB-SR50N HI+ en MB-SR50N EFEKT.

Het MB-77HS hef/schuifdeur systeem is uitzonderlijk veelzijdig met een grote keuze aan vullingen, dubbel- of driedubbel glas en isolatieinzet die uitstekende warmte- en geluidisolatie garanderen. Daarboven komt nog de inbraakbeveiliging. Luchtcirculatie en slagregendichtheid worden verzekerd door een speciale vorm van de glasomlijsting. Bijkomend voordeel is dat de deuren, ook in geopende toestand, geen plaats innemen en dankzij het uitgebreide kleurpalet volledig aan de wensen van de klant kunnen worden aangepast.

Van Aluprof wordt ook het warmte-isolerende raam- en deursysteem MB-70HI in dit project gebruikt. Het systeem garandeert een beduidend hogere warmte-isolatie vergeleken met basissystemen. De isolatiewaarde van MB-70HI ligt bij Uf= 1,0 tot 2,3 W/m2K.

Bij de bouw van het complex is er o.a. gekozen voor het gevelsysteem MB-SR50N HI+ dat gecertificeerd werd door het Passivhausinstitut Darmstadt. De smalle scheidingslijnen van dit systeem garanderen duurzaamheid en stevigheid. De scherpe kanten van balken en stijlen in de gevel zorgen voor de hekwerk-look van 'The Link'. Daarnaast wordt er PE-isolatie toegepast met uitstekende warmte-isolatiewaarden vanaf 0,7 W/m2K.

Een tweede gevelsysteem dat in 'The Link' wordt gebruikt is MB-SR50N EFEKT van Aluprof, ideaal bij de creatie van lichte gordijngevels. Het systeem zorgt voor een “gladde glasvlak” optiek enkel onderbroken door horizontale en verticale lijnen. Deze lijnen worden met speciale siliconen gevuld die zorgen voor hoge dichtheid en tegelijkertijd de isolatiewaarden verhogen. Deze siliconen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren voor flexibele vormgeving.

The Link Antwerpen
Foto: Ghelamco


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo