Architectuur

Tentoonstelling Musea in de 21ste eeuw

Met deze internationale architectuurtentoonstelling slaan Musea stad Antwerpen, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA) en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) de handen opnieuw in elkaar. De expo belicht de belangrijkste trends in hedendaagse architectuur van musea.
Hiervoor toont ze negenentwintig projecten van internationaal gerenommeerde architecten en architectenbureaus. Werken van Tadao Ando Architect & Associates, Atelier Brückner, ART+ COM, Daniel Libeskind, Jean Nouvel, Renzo Piano, Mario Botta, Zaha Hadid Architects, Gehry Partners LLP enz worden gevisualiseerd met een maquette, schetsen, plannen en foto’s.
Directeur Suzanne Greub van het Art Centre Basel stond in voor het idee en concept van de tentoonstelling. Sinds 2006 bezocht deze expo maar liefst veertien steden verspreid over vier continenten.

Niet toevallig komt de tentoonstelling nu ook naar Antwerpen want er beweegt veel op architecturaal vlak in de stad. De toekomstige uitbreiding van het oudste museum (KMSKA) en de bouw van het nieuwste Museum aan de Stroom (MAS) passen perfect in de opzet van de tentoonstelling. Deze twee Antwerpse museale projecten krijgen dan ook een bijzondere plaats toebedeeld.

Musea in de 21ste eeuw: Ideeën Projecten Gebouwen vindt plaats in de lege zalen van het KMSKA waar ook de tentoonstelling over hedendaags kunstenaar Anselm Kiefer nog te zien zal zijn. Deze laatste wordt wegens groot succes verlengd tot en met 27 maart.

Lees verder op Architectura.be