Binnenafwerking

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk
Goed tegelwerk valt of staat met de juiste afwerking. Tegelprofielen vormen de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Ze zorgen voor een nette afsluiting van randen van tegels. Daarnaast bieden tegelprofielen een goede stootvaste bescherming tegen het beschadigen van buitenhoeken. Lingen Keramiek heeft een ruim assortiment in tegelprofielen voor de perfecte afwerking van tegelwerk. Dankzij de verschillende kleuren en varianten zijn er heel veel combinaties mogelijk. Daardoor kunnen er smaakvolle accenten gelegd worden. Voor elke tegel is wel een mooi profiel!

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Aluminium tegelprofielen met vierkante hoek

Het Quadec profiel is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken van wandtegels en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een vierkante, hoekige buitenhoek. Dankzij het geïntegreerde voegribje bij de aluminiumprofielen ontstaat er een mooi voeg tussen profiel en tegel. De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en oppervlakteafwerkingen. Je kunt de kleur van de uitwendige hoeken daarmee afstemmen op de kleur van de tegels en de voegen. Of je kiest voor interessante accenten in de decoratieve vormgeving. Vaak moeten de profielen aansluiten op andere profielen of hoeken. Ook hiervoor zijn bijpassende vormstukken, verbindingsstukken en eindkappen leverbaar.

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Tegelprofielen met ronde hoek

Het Rondec profiel is een afsluitprofiel voor buitenhoeken van wandtegels. Het biedt een goede bescherming van de randen. Door de vorm geeft het profiel symmetrisch afgeronde buitenhoeken in het tegelwerk. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte. Deze profielen zijn leverbaar in verschillende maten, kleuren en oppervlaktebewerkingen. De juiste combinatie is dus altijd te bereiken.

Voor de eenvoudige en mooie verbinding van de profielen op binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende vormstukken leverbaar. En voor bepaalde materialen zijn verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar.

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Tegelprofiel met afgeplatte hoek

Tegelprofiel Jolly is een afsluitprofiel voor buitenhoeken van wandtegels. Het biedt een goede bescherming van de randen. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegels. De gekleurde profielen maken het mogelijk mooie combinaties te maken met de tegels en voegen. Of juist contrasten aan te brengen. Naast de decoratieve functie van de profielen worden de tegels aan de randen doeltreffend beschermd tegen beschadigingen van mechanische aard. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte.

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Design tegelprofielen

Heb je houtlook-, betonlook- of vintagelook tegels? Ook hiervoor is het juiste profiel beschikbaar met de trendline profielen. Deze trendline profielen zijn passend bij de moderne tegeltrends. Met of zonder contrasten. Uit de tien kleurvarianten vind je in elk geval het juiste profiel voor jouw tegels.

De profielen beschikken dankzij hun hoogwaardige poedercoating over een structuuroppervlak. Dat zorgt niet alleen voor een prachtige kleur, maar is ook prettig om aan te raken. Het resultaat: tegelprofielen die gezien mogen worden. Deze profielen vormen de afwerking van de tegels en beschermen de randen. Tegelijkertijd vormen ze ook een designelement.

Tegelprofielen voor de perfecte afwerking tegelwerk

Aluminium, rvs, …

De profielen kunnen in vele materialen geleverd worden. Kunststof, aluminium, aluminium met kleurcoating, aluminium bruut mat geanodiseerd, aluminium structuur-gecoat, aluminium geborsteld, roestvast staal, roestvast staal geborsteld en messing… Voor iedere badkamer is er een juist profiel.