In 5 stappen je oude keuken weer als nieuw

Bron: Bouw & Wonen Verstuur
In 5 stappen je oude keuken weer als nieuw
Is je oude keuken aan een renovatie toe maar heb je geen budget tot beschikking om een nieuwe keuken aan te schaffen? Met een aantal handige tips kun je ook een oude keuken er weer als nieuw uit laten zien.

1. Doe inspiratie op

Begin met het opdoen van wat inspiratie. Haal een aantal keukenboeken bij de keukenspeciaalzaken en blader door de verschillende stijlen keukens heen. Maak eventueel een mood board met alle favoriete items en stijlen. Specifieke keukendeuren, handgrepen of opbergsystemen die jij graag in jouw vernieuwde keuken zou hebben. Je kan ook online wat inspiratie op doen op websites zoals bijvoorbeeld budgetplan.nl. Daar kun je de benodigde items vervolgens meteen bestellen.

2. Renoveren

Wellicht zijn er bepaalde onderdelen in je keuken die aan renovatie toe zijn. Oude, loshangende keukenlades kunnen gemakkelijk los geschroefd en vervangen worden. Maar ook kleine items als handvaten en scharnieren kunnen gewoon vervangen worden. Op deze manier kun je de keuken voor een klein budget gemakkelijk renoveren.

In 5 stappen je oude keuken weer als nieuw

3. Vervangen

Sommige items zijn op een bepaald moment gewoon aan vervanging toe. Koelkasten, ovens en afzuigkappen worden dagelijks veel gebruikt en slijten hierdoor sneller. De aanschaf van nieuwe apparatuur is een eenmalige investering, maar zal je de komende jaren veel comfort en gebruiksgemak opleveren. Daarbij zijn nieuwere producten (vooral wanneer het om witgoed gaat) vaak een stuk energiezuiniger dan de verouderde varianten. Zo betaald de eenmalige investering zich zeker af.

4. Keukentegels

Je kan je keuken gemakkelijk en snel een totaal nieuwe look geven door de keukentegels onder handen te nemen. Zijn de huidige keukentegels verouderd en helemaal uit de tijd? Geef je keuken dan een nieuwe, frisse uitstraling door ze te verven. Mocht je liever niet met verf aan de slag gaan dan kun je er ook voor kiezen om speciale stickers te gebruiken. Zo is de verandering niet permanent, maar heb je toch in no-time een compleet andere keuken.

In 5 stappen je oude keuken weer als nieuw

5. Keukenkastjes

Hetzelfde geld voor de keukenkastjes. Door de kastjes schoon te maken, op te schuren en te voorzien van een likje verf krijgt je keuken al snel een compleet nieuwe uitstraling. Ook voor de kastjes zijn speciale stickervellen beschikbaar die ook weer gemakkelijk te verwijderen zijn (handig in een huurwoning!). Maak het helemaal af door ook de handvaten en andere kleine items te vervangen. Zo tover je de oude keuken in no-time om tot een hippe, frisse en gepersonaliseerde moderne variant.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo