Creatief met kiezels

25 september 2017 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Creatief met kiezels
U heeft vast wel eens een tegelmozaïek gezien in een oude kerk of klooster. Meestal vloeren, maar soms ook wanden werden voorzien van allemaal kleine stukjes tegel, waardoor een mooie afbeelding ontstond. Vroeger werd dergelijk tegelwerk met de hand gelegd en dat kon je met recht monnikenwerk noemen. Met de kant-en-klare tegelmatjes van tegenwoordig is het leggen van een tegelmozaïeken een fluitje van een cent.

Kiezels op de vloer

Je kunt uiteraard kiezen voor glasmozaïek of keramisch mozaïek in allerlei kleuren, maar voor een rustige badkamer zijn natuurlijke kiezels veel stijlvoller. Het gevoel van blote voeten op een kiezelstrand in je eigen badkamer creëer je met natuurstenen wandtegels Stone Pebbles. De matjes meten 30 x 30 cm en ze sluiten perfect op elkaar aan, waardoor ze makkelijk te zetten zijn. Deze Pebbles zijn in allerlei tinten verkrijgbaar. Met de grote mat van 50 x 70 cm creëer je in één keer een badmat van witte of antracietgrijze kiezels op de vloer.

Bar met kiezelwand

Creatief met kiezelsVloertegels zijn door hun gewicht niet geschikt voor gebruik op wanden. Maar er zijn wel natuurstenen kiezelmatjes verkrijgbaar die wel geschikt zijn om de muur mee te bekleden. Wandtegel Stone Sliced is voorzien van geslepen ‘plakjes’ natuursteen en daardoor minder zwaar en dus geschikt voor gebruik aan de wand. Dat is leuk voor bijvoorbeeld de douchewand, maar ook heel goed toepasbaar in andere projecten. Laat de kiezels uit de badkamer bijvoorbeeld terugkomen in het toilet of in de keuken. En waarom zou je de bar niet bekleden met steentjes. In combinatie met hout komt het natuursteen heel goed tot zijn recht en in een strak interieur zorgen de grillige kiezels voor een speels effect. Laat je fantasie de vrije loop met deze bijzondere natuurstenen wand- en vloertegels.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo