Algemeen

Technisch personeel tekort? Schakel een detacheringsbureau in!

Technisch personeel tekort? Schakel een detacheringsbureau in!
Ben je werkzaam in de technische sector? Dan weet je hoe moeilijk het is om geschikt personeel te vinden. De nieuwbouwprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond en je kunt de werkdruk haast niet bijbenen. Je bent dringend op zoek naar vakbekwame werknemers om je team mee te versterken. Maar hoe doe je dat in deze drukke tijd?

Technisch personeel gezocht!

Niet eerder waren er zoveel openstaande vacatures in de bouwsector. Heel veel branches hebben moeite met het vinden van ervaren personeel, maar in de technische sector is er sprake van wel een heel krappe arbeidsmarkt. Technisch personeel vinden is lastiger dan ooit. Zelfs de energietransitie naar duurzamere energiebronnen in 2030 komt in gevaar door dit tekort.

Koen Bogers, CEO van Stedin, geeft in een interview van de NOS aan dat het werkpakket van technici is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden en dat ze veel technici nodig hebben om deze werkdruk aan te kunnen. “We hebben zes- tot achtduizend extra technici nodig,” zegt hij in het interview. Jij bent dus niet het enige bedrijf dat haastig op zoek is naar nieuwe werknemers!

De oplossing: een technisch detacheringsbureau inschakelen

Heb je op de korte termijn flexibel technisch personeel nodig om een project af te ronden? Dan kan een technisch detacheringsbureau je uit de brand helpen! Dit bureau vindt voor jou de perfecte kandidaat voor de klus zonder dat je de werknemer in dienst hoeft te nemen.

Hoe werkt een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau heeft een groot netwerk van vakmannen en vakvrouwen waar ze uit kunnen vissen. Wanneer jij een vacature doorgeeft, gaat het bureau voor jou binnen dit netwerk op zoek naar de geschikte persoon of de geschikte personen om jouw klus vakkundig af te ronden. De zoektocht naar personeel wordt zo volledig voor je uit handen genomen.

Waarom kies je niet voor een uitzendbureau?

Uitzenden en detacheren lijken erg op elkaar, maar hebben wel een aantal kenmerkende verschillen.

Uitzenden: het inhuren van een uitzendmedewerker met een flexibel contract voor een flexibele periode met flexibele uren en een relatief kort opzegtermijn.

Detacheren: het inhuren van een flexibel personeelslid met een wat vaster contract. Dit contract heeft een duidelijke start- en einddatum, heeft een minimum aantal uren en heeft een opzegtermijn van één maand.

Het voordeel van een detacheringsbureau in vergelijking met een uitzendbureau is dat detacheren een stuk veiliger is. Je hebt meer garantie op vakbekwaam personeel en dat is voor zowel de werkgever als de flexibele werknemer erg prettig. De werkgever is verzekerd van genoeg technisch personeel en het personeel is verzekerd van voldoende uren en inkomen.

Kortom: het inschakelen van een detacheringsbureau helpt jou bij het oplossen van het personeelstekort in de technische sector. Je kunt op een flexibele en tegelijk veilige manier aan professionele (tijdelijke) werknemers komen.

Ook interessant


Build for Life