Keukens

Techniek rijst de pan uit - Vlammende serie is hot

De nieuwe manier van koken heet Flame en komt uit Frankrijk. Het is lekkerder, gezonder en oogt spectaculair. Mooi, robuust aardewerk wordt namelijk zo op de gasvlam gezet. Het lijkt eng, maar werkt perfect.

Slow cooking, de Aziatische keuken en Noord Afrikaanse gerechten krijgen meer smaak dan ooit daarvoor. Zelfs grillen krijgt meer smaak met de speciale grillplaat.
Braden gaat wel even anders. De pan wordt niet voorverwarmd, maar koud en ingevet met het gerecht op het vuur gezet. Trapsgewijs de warmtebron opvoeren, zodat het gerecht geleidelijk aanbraadt en gaart. Het resultaat is puur en ongeëvenaard.

Nieuw in deze vaatwasmachinebestendige serie zijn een vijftal producten. Van een prachtige braadpan naar de professionele braadslede. Van Hollandse kaasfondue tot Aziatische claypot. En extra hulp is de grillplaat voor lekker gezonde gerechten.

Vive la France. Nieuw zijn aardewerk pannen geschikt voor open vuur. En daarmee wordt voortaan alles nog gezonder in de pan gehakt. Of in de braadslee, claypot, tajine of op de grillplaat. Slow cooking is de culinaire hit, grillen het snelle alternatief. Emile Henry giet beide vormen in Flame, innovatief aardewerk. Gemaakt voor het open vuur en een lust voor het oog op de gedekte tafel.

Flame staat voor een nieuw materiaal. Emile Henry zet aardewerk opnieuw culinair op de kaart. Mooi is het uiterlijk vertoon van stoere vormen, klassieke modellen en warme kleuren. Spectaculair het feit dat deze aardewerken potten zo op het open vuur kunnen en daarmee pan worden.

Braden, stoven, stomen en bakken heeft in aardewerk veel voordelen. Aardewerk heeft onder andere de eigenschap warmte zeer goed te verdelen. Werkwijze voor braden en stoven is als volgt: de pan invetten, op een matig hete warmtebron plaatsen en het vlees, de vis of groente in de pan leggen terwijl deze nog koud is. Trapsgewijs wordt de warmtebron opgevoerd, zodat het gerecht geleidelijk kan aanbraden. De smaak van het gerecht komt zo optimaal tot zijn recht. Om het aanbakken van sappen van vlees, vis of groenten te voorkomen kunnen deze met wat vocht worden losgeroerd. Fijn voor ovengerechten is dat het bakwerk bovenop het vuur plaatsvindt, waarna de pan in zijn geheel in de oven wordt geschoven. Twee keer makkelijk en mooi op tafel.

De grillplaat werkt net iets anders. Voorverwarmen op open vuur en dan de gerechten grillen als op een Japanse bakplaat. De puur Franse producent Emile Henry, al jaren een begrip in de professionele keuken en bij de hobbykok, kijkt ook met de claypot met een scheef oog naar de Aziatische keuken. Door de vorm leent deze zich perfect voor het bereiden van curries en bijvoorbeeld Thaise soepen. En wie culinair nog een stapje verder reist, wordt bediend met de Tajine. Populair en eigenlijk onmisbaar bij het bereiden van Noord-Afrikaanse schotels.

De collectie van Emile Henry Flame omvat stoofpotten, mini cocottes, een braadpan, grillplaat, braadslede, claypot, tajine en een fondueset. Alle producten kunnen in de afwasmachine en tot –20°C in de diepvries. Geschikt voor gebruik op gas, elektra en halogeen.

Advies verkoopprijs: braadpan € 75,00, braadslede vanaf € 49,95, fondue set € 75,00, claypot € 79,95 en grillplaat € 45,00.