Bedrijfsnieuws

Syncura neemt Ulvenhout Vastgoed over

Syncura neemt Ulvenhout Vastgoed over
De marktleider van België, Syncura, kondigt vandaag de overname van Ulvenhout Vastgoed, de vijfde grootste syndicus in Vlaanderen, aan. Met de overname van Ulvenhout Vastgoed breidt Syncura haar netwerk uit naar Limburg, en versterkt ze haar marktpositie in Antwerpen en aan de Belgische kust. Hierdoor bereikt Syncura haar doelstelling van volledige Vlaamse dekking.

Syncura is met meer dan 30 jaar ervaring en 77 gekwalificeerde medewerkers dé specialist in beheer van mede-eigendom in zowel residentieel- (appartementen), commercieel- (kmo-units, hotels…) als zorgvastgoed (assistentiewoningen). Syncura had tot nu toe dertien kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel en bedient klanten van aan de Belgische kust tot Antwerpen en Mechelen. Met de overname van Ulvenhout Vastgoed krijgt Syncura nu ook kantoren in Tongeren, Borsbeek en Leopoldsburg. Door deze overname versterkt Syncura haar landelijke dekking.

Syncura kende de laatste jaren een snelle groei. Bovendien werd sterk geïnvesteerd in goed opgeleide syndici en de nodige omkadering zoals een legal afdeling, een team verzekeringsexperts en een vergaande digitalisering en automatisering. Het Belgische syndicuslandschap wordt gekenmerkt door een sterke versnippering van het aantal syndicusbedrijven. De voorbije vijf jaar is er echter een sterke consolidatiegolf aan de gang rond een aantal grote spelers. Deze consolidatiegolf wordt mede bepaald door een tekort aan erkende syndici, en wordt versterkt door de complexere wetgevende vereisten en noodzakelijke digitalisering.

De overname van Ulvenhout Vastgoed past dan ook perfect binnen deze context, aldus Syncura CEO Thomas Vande Moortel: “We kijken erg uit om de krachten te bundelen en zo op deze manier onze huidige en nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De keuze voor Ulvenhout was voor ons evident. Ook Ulvenhout Vastgoed groeide de voorbije jaren sterk door diverse overnames, hanteert dezelfde waarden, is sterkt gedigitaliseerd en heeft de drive om verder te innoveren en verder te digitaliseren.”

De toekomst verzekeren

Het syndicuslandschap verandert vandaag de dag razendsnel. Niet alleen de technologische innovaties maar ook het steeds complexer worden van het juridisch, technisch en financieel beheer van mede-eigendommen brengen enorme uitdagingen met zich mee. Schaalvergroting is daarom een vereiste om verdere investeringen in IT en opleidingen van onze mensen draagbaar te maken. Dankzij de integratie van Ulvenhout Vastgoed kunnen we onze complementaire sterktes verder toekomstgericht uitbouwen. Dat is goed nieuws voor onze klanten en medewerkers.

Immo en rentmeester

Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura, een zusterbedrijf van Syncura, neemt de immo- en rentmeesteractiviteiten over van Ulvenhout Vastgoed. “Het complementaire netwerk van Ulvenhout Vastgoed en Rencura zorgt ervoor dat we onze klanten nu ook professioneel kunnen gaan bedienen in Antwerpen en Limburg.” zegt CEO Simon Vande Moortel.

De overname in cijfers

Door de overname verwelkomt Syncura 450 nieuwe Verenigingen van mede-eigenaars, met 10 000 appartementen beheerd door 22 ervaren syndici, verspreid over de regio’s Knokke, Antwerpen en Limburg. De kantoren in Knokke, Borsbeek, Leopoldsburg en Tongeren blijven open en worden geïntegreerd binnen het Syncura netwerk.

In totaliteit zal Syncura instaan voor het beheer van meer dan 30 000 appartementen over een netwerk van 17 kantoren.

Ook interessant


Build for Life