Bedrijfsnieuws

Familiebedrijf Vandersanden neemt sectorgenoot Blomesche Wildnis over

Familiebedrijf Vandersanden neemt sectorgenoot Blomesche Wildnis over
Het internationale familiebedrijf Vandersanden Group maakte vandaag bekend dat het zijn Noord-Duitse sectorgenoot Ziegelwerk Blomesche Wildnis overneemt. Ziegelwerk Blomesche Wildnis is net als Vandersanden een familiaal bedrijf dat al generaties lang vakmanschap en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. “Wij zijn vereerd dat we met Vandersanden het levenswerk van dhr. Pollmann en zijn voorgangers mogen verderzetten,” aldus Jean-Pierre Wuytack, CEO Vandersanden Group.

Dankzij de overname door Vandersanden vindt de Duitse familiale steenbakkerij onderdak bij een bedrijf waarmee het grote gelijkenissen vertoont. Zowel Vandersanden als Ziegelwerk Blomesche Wildnis zijn al generaties lang in familiehanden, en zetten beide in op duurzame productie, vakmanschap en innovatie.

Ziegelwerk Blomesche Wildnis kwam in 1973 in handen van dhr. Heinrich Pollmann Jr. Hij heeft tot vandaag de leiding over het bedrijf. Dhr. Pollmann moderniseerde de baksteenfabriek door te investeren in meer duurzame steenovens, en waakte tegelijk over het vakmanschap waarvoor het bedrijf bekend staat.

Ziegelwerk Blomesche Wildnis geniet binnen de bouwsector faam voor zijn grote expertise en innovaties in baktechnieken. Zo levert het ambachtelijke Wasserstrich- en strengpersproducten af met unieke, vaak glanzende kleurpatronen en structuren. Door hun karakter en eigenheid zijn deze gevelstenen en baksteenstrips erg in trek voor architecturaal hoogwaardige projecten.

Het bedrijf produceert jaarlijks 6 à 7 miljoen stenen. Bij de overname werd afgesproken dat het volledige personeel van het familiebedrijf behouden blijft.

“Sterke verwantschap”

Voor Vandersanden Group bood de overname van de Duitse steenbakkerij een gedroomde opportuniteit. Niet enkel omwille van de productdiversiteit, maar ook omwille van de sterke overeenstemming in de waarden tussen beide bedrijven.

“Ziegelwerk Blomesche Wildnis is een bedrijf met een ziel en met hoogstaand vakmanschap, waarmee we een sterke verwantschap voelen. We zijn vereerd dat dhr. Pollmann ons uitkoos om zijn bedrijf aan over te dragen. We zetten het levenswerk van dhr. Pollmann en zijn voorgangers met gepaste eerbied en met veel enthousiasme verder. We kijken er naar uit om samen met onze nieuwe medewerkers nog meer mooie baksteenproducten te kunnen aanbieden,” zegt Vandersanden CEO Jean-Pierre Wuytack.


“Ik ben ervan overtuigd dat ons bedrijf bij Vandersanden in goede handen is,” aldus dhr. Pollmann, eigenaar en zaakvoerder van Ziegelwerk Blomesche Wildnis. “Onze medewerkers worden opnieuw deel van een echt familiebedrijf, dat staat voor stabiliteit en visie. Zij zullen zich meteen thuisvoelen in een bedrijf dat inzet op ambacht en duurzaamheid.”


Voor Vandersanden Group is het niet de eerste Duitse overname. Twee jaar geleden verwierf Vandersanden Group de moderne steenbakkerij Oberlausitz nabij Dresden.

Ook interessant