Architectuur

Succes Barcode Architects in Lausanne

Het Nederlandse Barcode Architects heeft de derde prijs behaald in de prijsvraag voor een internationale sportaccommodatie in Lausanne. De inzending werd met name gewaardeerd wegens het ontwerp van het hoofdgebouw. De jury roemt de uitgevouwen hoofdtribune als een ‘iconisch symbool’.

Lausanne is de stad waar het Internationaal Olympisch Comité zetelt. In het gebied Tuilière komt een nieuw atletiekstadion met sportcomplex. In de prijsvraag stond het masterplan voor de locatie en het hoofdgebouw voor de sportcomplex centraal.

De plek bevindt zich op een smalle strook tussen een privévliegveld en de snelweg E34. Barcode Architects heeft deze uitgangspositie gebruikt voor het ontwerp van een helder georganiseerd en compact masterplan met speciale aandacht voor de landschappelijke waarden.

“De strikte geometrie van het masterplan wordt benadrukt door compacte rijen van bomen, die de ruimten van de individuele voetbalvelden benadrukken en het monotone karakter van de lange wandel boulevard van ritme voorzien. Aan de zuidkant, tevens stadszijde van de boulevard, liggen het atletiekstadion, een hotel en multifunctioneel indoorsportcomplex allen open en transparant gesitueerd aan een groot, uitnodigend plein”, zegt Barcode.

Lees verder op Architectenweb.nl