Stoom je tuin klaar voor de herfst met deze tips

Bron: Bouw & Wonen
Stoom je tuin klaar voor de herfst met deze tips
De zomer loopt op zijn einde en dat wil zeggen datů de herfst binnenkort weer voor de deur staat! Hoewel we nu nog volop aan het genieten zijn van de zon, barbecues en zomeravonden in onze tuin, is het binnenkort dus tijd om onze tuin weer klaar te stomen voor koudere temperaturen. Met deze tips zie je niets over het hoofd en ga je zo aan de slag!

Berg tuinmeubelen goed op

Om te beginnen is het aangeraden om je tuinmeubelen goed op te bergen wanneer de herfst eraan komt. Zo voorkom je dat ze beschadigd raken door slechte weersomstandigheden en koude temperaturen. Zet je tuinmeubelen bij voorkeur binnen in het tuinhuis of berging. Als je geen tuinhuis of andere plaats hebt, kan je je tuinmeubelen bijeen zetten en ze afdekken met een zeil, zo blijven ze ook beschermd. Bind dit dan goed vast zodat het zeil niet gaat waaien bij slecht weer en regen.

Maak je tuinhuis gereed

Staat er een tuinhuis in je tuin? Ook dit vraagt om het nodige onderhoud vooraleer de herfst en winter eraan komen. Om te beginnen is het verstandig om het dak van je tuinhuis eens goed te ontmossen. Mos kan namelijk je dakpannen binnendringen en houdt daar vocht vast. Wanneer het dan vriest, zet dit water uit en kan het ervoor zorgen dat dakpannen verschuiven en beschadigd raken. Weet je niet hoe je hier zelf aan begint? Schakel dan hulp in van een firma die gespecialiseerd is in het ontmossen van daken. Verder is het ook ineens het moment om de rest van je tuinhuis op te ruimen zodat alles netjes klaar staat wanneer de lente daar weer is.

Schakel professionele hulp in

Voor sommige zaken schakel je best professionele hulp in bij het onderhoud van je tuin aan het einde van de zomer. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je dakgoten eens te laten ontstoppen en reinigen vooraleer de herfst begint. Wil je ineens ook je schoorsteen laten reinigen? Zoek dan een professionele schoorsteenveger in Vlaanderen die je daarbij kan helpen. Verder is het slim om hulp in te schakelen van een tuinman die je planten en struiken nog eens op de juiste manier kan snoeien voor de herfst. Door deze zaken allemaal nog eens op orde te laten zetten kan je met een nette woonst de herfst in en neemt de kans op verstoppingen en dergelijke af.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo