Architectuur

Stoere brandweerpost van Architectuurstudio HH

De nieuwe hoofdpost van de brandweer in Sittard is door Architectuurstudio HH passend bij de brandweer ontworpen: sober maar representatief, kloek en doelmatig. De hoofdpost van Brandweer Sittard-Geleen staat op een prominente plek tegenover het stadion van Fortuna Sittard. De locatie maakt deel uit van het meiuwe stedenbouwkundig plan van de sportzone en Fortuna bedrijvenstad.

Omdat het gebouw in de toekomstige groene omgeving van de sportcampus van alle kanten goed zichtbaar is, heeft Architectuurstudio HH het ontworpen ‘in een paviljoen-achtige typlogie’.

De gevel is voorzien van banden in glanzend witte aluminium bekleding, afgewisseld met rondgaande puien, panoramavensters en zwarte geribbelde beplating. De bovenste verdieping kraagt uit. Dit geeft samen met de afgeronde hoeken het gebouw een kloeke en representatieve uitstraling, aldus het architectenbureau.

Efficiënt en compact

Het hart van de kazerne wordt gevormd door een grote meanderende vide. Alle functies – huiskamer, remise, fitness-ruimte, 24-uurs-dienst, kantoren, bibliotheek, restaurant en oefenruimten liggen dicht bij elkaar en zijn visueel met elkaar verbonden. De brandweerkazerne is daardoor een gebouw zonder hierarchie.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant