Bedrijfsnieuws

Stay Future Proof helpt Kalfire uit de brand met strategie die verbindt

Stay Future Proof helpt Kalfire uit de brand met strategie die verbindt
Kalfire, producent van haarden sinds 1981, heeft met hulp van next-gen strategie bureau Stay Future Proof een topomzet gedraaid tijdens de pandemie. Kalfire verwacht ook dit jaar een omzetstijging van ruim 25%. Stay Future Proof ontwikkelde samen met Kalfire een toekomstgericht innovatieproces dat niet alleen leidde tot uplift in omzet, maar ook tot de ontwikkeling van een unieke hologramhaard waarmee het familiebedrijf duurzaam de toekomst in stapt.

Het familiebedrijf Kalfire wilde, na overname door zoon Beijko van Melick, meer focus op design, innovatie en technologie. Met een dergelijke propositie neemt de wereldwijde vraag toe, met de daarbij behorende eisen en wensen. Door de grote druk op productie besloot Kalfire de hulp in te roepen van Stay Future Proof, dat merken en organisaties helpt toekomstbestendig te blijven door zich te richten op innovatie, strategie en transitie. Na een strategiesessie om trends en ontwikkelingen in kaart te brengen, ontwikkelden de twee partijen een toekomstbestendige missie, visie en ambitie.

Verbindend de toekomst in

Beijko van Melick: “Future Proof leerde ons om samen met alle medewerkers te werken aan vernieuwing zonder de dagelijkse productie stop te moeten zetten. Dit veranderde niet alleen onze stip op de horizon, het veranderde ook ons DNA. We realiseerden tijdens onze sessies dat Kalfire, net als de haard in huis, staat voor verbinding. Van oudsher roept een houtvuur op tot aandacht hebben voor elkaar. Wij willen dat ook, maar dan wel volgens de eisen van deze tijd. Dit leidde onder andere tot de ontwikkeling van een unieke nieuwe hologramhaard met de beleving van een meer traditionele haard. We spelen hiermee in op de trend van verduurzaming en maken gebruik van de nieuwste technologieën.” De Kalfire E-one haard heeft inmiddels vier awards gewonnen en is zojuist genomineerd voor een German Design Award 2022.

Stay Future Proof helpt Kalfire uit de brand met strategie die verbindt

Op zoek naar waardecreatie voor morgen

Eefje Jonker, oprichter van Stay Future Proof: “Het vraagstuk van Kalfire sluit precies aan bij waar Stay Future Proof voor staat; De huidige business runnen en daarnaast op zoek gaan naar waardecreatie voor morgen. Als je ook de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces. Zo ontwikkelden we samen een roadmap zodat het voor iedere medewerker helder is wat er moet gebeuren om invulling te geven aan de ambitie en strategie van Kalfire. Dit leidde tot een innovatieproces waarmee het innoverend vermogen én de time to market groeide.

En heel praktisch: door de assemblagehal te laten aansluiten op de kantoren heb je letterlijk meer verbinding met elkaar.”

Ook interessant