Kachels & open haarden

Dé haardentrends van dit najaar

Dé haardentrends van dit najaar
Tijdens deze donkere, koude herfstdagen zitten we het liefste binnen. Pak een goed boek, schenk een glas wijn in en steek de haard aan! Kalfire, fabrikant van hoogwaardige gas- en houthaarden, deelt de laatste haardentrends van dit seizoen.

Persoonlijk design

Wist je dat er honderden verschillende soorten haarden bestaan? Bij het ontwerpen van een Kalfire-haard staan design en persoonlijke stijl altijd centraal. Zo is er voor iedereen een passende haard. Of je nu kiest voor een strakke gashaard of een sierlijke houthaard: het is altijd een op maat gemaakt design-exemplaar dat bij jouw unieke smaak past.

Dé haardentrends van dit najaar

Smart home proof

In moderne huishoudens zijn steeds meer apparaten met elkaar door technologie verbonden. De gashaarden van Kalfire passen perfect in zo'n smart home. Je kunt de gesloten gashaarden namelijk via de iMatch app op je smartphone of tablet bedienen. Op die manier zet je de haard aan of uit en regel je de hoogte van de vlammen. Ook kun je hiermee de energiezuinige ECO-stand inschakelen.

Haard als roomdivider

Een van de haardentrends in 2018 is de haard als roomdivider. Een haard kan op die manier twee ruimtes verdelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een haard tussen de keuken en de woonkamer? Met zo'n roomdivider heb je vanuit beide ruimtes optimaal zicht op het vlammenspel, waardoor de haard perfect past in het interieur. Daarmee wordt het zowel een sfeermaker als eyecatcher in je huis.

Minimalistisch ontwerp

Tegenwoordig zijn haarden steeds meer een integraal onderdeel van het interieur. Ze worden naadloos opgenomen in de ruimte, bijvoorbeeld in een boekenkast of tv-meubel. Het kader en andere metaaldelen zijn hierbij steeds minder zichtbaar en dit zorgt voor een minimalistische en pure uitstraling. Bovendien creëer je een eenheid en rust in huis.

Ook interessant