Duurzaam Bouwen

Startsein voor 50 nul-op-de-meter appartementen in Vlijmen

Startsein voor 50 nul-op-de-meter appartementen in Vlijmen
Op donderdag 22 maart is het startsein gegeven voor de bouw van vijftig nul-op-de-meter appartementen in Vlijmen. De nieuwe appartementen komen op de voormalige kerklocatie in de wijk Vliedberg. In opdracht van wooncorporatie Woonveste heeft Marquart Architecten gezorgd voor het ontwerp. BAM Wonen bouwt de appartementen.

Samen met de gemeente, omwonenden, Chapeau woonkring en BAM Wonen is de start van de bouw feestelijk gevierd. Tijdens de officiële handeling hebben Eric van den Einden, directeur-bestuurder Woonveste, Mart van der Poel, wethouder gemeente Heusden, en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, met een druk op de knop de bestaande kerktorenklok weer aangezet. Dit was een grote wens van veel bewoners. ‘We hebben vaak de vraag gekregen of de klok weer kon worden aangezet. Dat is nu eindelijk gebeurd’, vertelt Trudy Dijkstra, wijkregisseur bij Woonveste.

De bouw van de vijftig nul-op-de-meter appartementen wordt gerealiseerd op de voormalige kerklocatie Vliedberg in Vlijmen. De oude klokkentoren van de kerk is bewaard gebleven en geïntegreerd in het ontwerp. Van de vijftig zeer energiezuinige woningen zijn er 32 bestemd voor de sociale verhuur. De overige achttien appartementen zijn verhuurd aan Chapeau Woonkring Heusden, waar mensen met een psychische beperking zelfstandig gaan wonen.

Naar verwachting krijgen de bewoners in het tweede kwartaal van 2019 de sleutel van hun woning.

Ook interessant