Second Home

Stacaravan kopen? Check hier de voordelen

Stacaravan kopen? Check hier de voordelen
Als er iets is wat we van de coronacrisis hebben geleerd dan is het wel dat we ook dichterbij huis prima op vakantie kunnen gaan. Zo ging het grootste deel van de vakantiegangers in 2020 in Nederland op vakantie1 en stonden vakantiehuisjes, hotels en stacaravans in eigen land ook in de zomer van 2021 centraal bij menig Nederlander.

Steeds meer Nederlanders met eigen accommodatie

Het hebben van een eigen accommodatie voor de verhuur bleek al gauw een gouden business. Binnen no time zaten de vakantieparken, strandhuisjes, hotelkamers en stacaravans vol toen de grenzen dicht gingen door de pandemie. Het aantal vakantieverblijven in Nederland is dan ook toegenomen sinds de coronacrisis. Steeds meer mensen zagen de voordelen in van het hebben van een eigen plekje om te verhuren.

Wanneer je een stuk land over hebt, is het heel gemakkelijk om een tiny house, stacaravan of andere accommodatie te plaatsen. Ook kun je een bestaande vakantiewoning of accommodatie op een vakantiepark aanschaffen. Zit je erover na te denken om zelf ook een accommodatie te kopen en te verhuren? Wie weet is een stacaravan voor eigen gebruik én verhuur dan iets voor je. Hieronder lees je meer over de voordelen van een stacaravan.

1. Stacaravan als bron van extra inkomsten

Natuurlijk zijn er veel voordelen te vinden aan een stacaravan, maar we beginnen maar direct met de meest belangrijke: een stacaravan hebben en verhuren is een hele interessante bron van extra inkomsten. Nu men massaal in eigen land op vakantie gaat, is het hét moment om een stacaravan te verhuren om wat extra geld te verdienen. Je kunt zo’n stacaravan met de nodige aanpassingen het hele jaar door verhuren. Begin bijvoorbeeld met een basismodel kopen dat je uit kunt breiden met een open haard, een hot tub en andere luxe faciliteiten.

2. Je eigen plekje als tweede thuis

Het hebben van een eigen plekje naast je gewone woning is uiteraard sowieso wel erg prettig. Hoe fijn is het dat je wanneer je maar wilt lekker de natuur in kunt gaan om te verblijven in je eigen stacaravan. Zo’n plekje kun je volledig inrichten zoals jij dat wilt. Onze tip? Blok een paar weken of weekenden per maand voor jezelf en niet voor de verhuur. Op die manier verdien je geld aan je stacaravan en kun je zelf optimaal genieten van een vakantieplek in eigen land. Dat is wel zo fijn.

3. Stacaravans zijn goedkoper dan vakantiewoningen

Wat tot slot ook goed is om te weten, is dat het aanschaffen van een stacaravan over het algemeen voordeliger is dan het kopen van een vakantiehuis als tweede woning. Dat is helemaal het geval wanneer je kiest voor een tweedehands model, maar zelfs met een basismodel kopen ben je niet de hoofdprijs kwijt. Op die manier scoor je dus een tweede huis voor een wel heel aantrekkelijk bedrag. Je zult zien dat je de aankoopprijs van zo’n basismodel stacaravan er al binnen no time uit hebt wanneer je de stacaravan gaat verhuren. En wees niet bang: een stacaravan is allang niet meer voor een klein publiek interessant. Met een mooie inrichting en comfortabele en/of luxe faciliteiten is een stacaravan leuk voor gezinnen, stelletjes én senioren.

1Bron: cijfers CBS

Ook interessant