Architectuur

Spectaculaire X-vormige containersculptuur op Scheldekaai

Nog tot volgende week kan u de tijdelijke installatie, een spectaculaire containersculptuur uitgedacht door Luc Binst en Luc Deleu, bewonderen op de rand van de Schelde in Antwerpen. Deze stunt promoot de lancering van het boek ‘X’ van Luc Binst.
Op 5 oktober lanceerde Luc Binst op de Scheldekaaien in Antwerpen het boek ‘X’. Tegelijkertijd kon het publiek ook kennismaken met een X-vormige installatie, opgebouwd uit containers. Met deze stunt, een samenwerking tussen architect Luc Binst en de Antwerpse architect - kunstenaar Luc Deleu, hoopte men het boek in de schijnwerpers te zetten.

Gedurende een hele dag werd met man en macht de containersculptuur op de Sint-Michielskaai gezet. Nog tot volgende week is het bouwwerk in X-vorm er te bewonderen. Deze X-vorm verwijst naar het nieuwe boek van de Brusselse architect Luc Binst, van het in Antwerpen gevestigde bureau Crepain Binst Architecture. In het boek, allerminst een gewoon architectuurboek, wou Luc Binst met ondersteuning van kunstcriticus Luk Lambrecht, een gezamenlijk verhaal opbouwen met een aantal architecten, kunstenaars, docenten en andere prominente persoonlijkheden die zijn pad kruisten tijdens zijn opleiding en professionele carrière als vorm van herbronning en hernieuwde focus op de essentie.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be