Algemeen

Speciale jubileumeditie Wood Award 2013-2014

Tien jaar geleden lanceerden Bouwunie Limburg Schrijnwerkers en Interieurbouwers Wood Award. Dit jaar zijn zij toe aan hun feesteditie die een échte knaller belooft te worden!
Wood Award richt zich tot alle Limburgse scholen met een afdeling hout, houtbewerking of schrijnwerkerij. In de bouwsector zijn er op dit moment tal van knelpuntberoepen. Het beroep van schrijnwerker is er één van. Jammer genoeg is vaak bouw niet meteen de eerste keuze voor jongeren en hun ouders. “Beroepsrichtingen worden nog te weinig gepromoot als waardevol en noodzakelijk. Veel ouders zijn de mening toegedaan dat BSO en TSO niet prestigieus genoeg zijn. Nochtans vinden schoolverlaters uit bouwopleidingen, zeker uit de afdelingen hout, vlot een job en verdient een bouwvakarbeider goed zijn boterham”, aldus Davy Maesen, directeur van Bouwunie Limburg.

‘Ook de explosieve toename van Oost-Europese en andere buitenlandse bouwvakkers is een indicatie dat er een tekort is aan vakbekwaam personeel van eigen bodem. Vele jongeren hebben inderdaad een verkeerd beeld over onze bouwsector. Een job in de bouwsector is meer dan alleen maar handenarbeid. De toepassing van innovatieve bouwtechnieken en het gebruik van nieuwe materialen vereisen meer dan ooit technische vakkennis en een creatieve ingesteldheid om oplossingen op maat van de klant uit te werken. Met promotionele acties, zoals de Wood Award, dienen jongeren bewust te worden gemaakt dat de bouwsector een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving biedt. Wij zijn dan ook sinds de start van het project ‘Wood Award’, partner van BOUWUNIE Limburg en ondersteunen het project met een provinciale subsidie’, aldus gedeputeerde Marc Vandeput.

Bouwunie Limburg wil met Wood Award alle jongeren die kiezen voor hout een hart onder de riem steken op een leuke en leerrijke manier. Wood Award is een scholenwedstrijd waarbij de leerlingen onder supervisie van hun begeleiders een project realiseren van ontwerp tot afwerking. De doelstelling blijft hierbij, reeds jaren, de instroom in de technische scholen en de doorstroom naar de sector steunen en bevorderen. ‘Deze tiende editie is wel meer dan ooit tevoren een editie vóór en dóór de jongeren’, aldus voorzitter Ludo Simons. ‘Dankzij onze trouwe partners slagen wij er jaar na jaar in van Wood Award een succes te maken.’

Wood Award 2013-2014Voor deze speciale editie werkt Bouwunie Limburg samen met een ‘Hart voor Limburg’. Een Hart voor Limburg is als streekfonds onlosmakelijk verbonden met onze provincie: ‘door de Limburgers én voor de Limburgers’ is immers ook het basisprincipe van Wood Award. ‘De samenwerking met ‘Hart voor Limburg’ biedt Bouwunie Limburg de mogelijkheid om de draagkracht en uitstraling van Wood Award nog te vergroten. Onze doelstelling is heel specifiek: het samenleven in de regio versterken. Het feit dat ook jongeren het goede doel steunen kunnen we alleen maar toejuichen’, aldus Geert Kenis, sales- en marketingmanager van Hart voor Limburg. Ook KRC Genk voetbalspeler Jelle Vossen schaarde zich voor deze feesteditie achter het project en vormt meteen het boegbeeld van deze tiende Wood Award.

Vandaag verzamelden zo’n 150 leerlingen met hun leerkrachten in de Cristal Arena van KRC Genk om samen het startsein te geven van deze feesteditie. Naast een voorstelling van de zeventien ambitieuze en mooie projecten door de leerlingen zelf vond er ook een uitgebreide rondleiding in de Crystal Arena plaats. Nadien konden de leerlingen persoonlijk kennis maken met een aantal KRC voetbalspelers (Benji De Ceulaer, Laszlo Koteles en Joseph Monrose) en getuige zijn van ‘de aftrap’ van de tiende Wood Award.

En dit is nog niet alles. De jubileumeditie van Wood Award heeft nog héél wat meer in petto, wij lichten alvast een tipje van de sluier: de gerealiseerde projecten zullen tentoon gesteld worden in een uniek kader op Bouwinnovatie 2014 waar, na de jurering, een heuse publieke veiling zal plaatsvinden. Ook dit jaar vallen er héél wat nieuwe en leuke prijzen te rapen voor zowel de deelnemende leerlingen als de scholen zelf. And last but not least, mogen alle deelnemers zich aan een spetterend slotgala verwachten in het voorjaar 2014.
Wordt vervolgd!

Ook interessant


Build for Life