Algemeen

Demonie Hout en Di Legno winnaars van de eerste Houten Kop

Op de openingsdag van de tweede editie van Hout & Habitat (22 tot 25 november in Antwerp expo) wordt voor het eerst de ‘Houten Kop’ uitgereikt. Deze nieuwe award gaat naar een bedrijf uit de houtsector dat zich het voorbije jaar heeft laten opmerken met het meest innovatieve product, de meest vernieuwende techniek of de origineelste toepassing van hout.
Meer dan 20 bekende en minder bekende bedrijven uit de houtsector werden genomineerd.
Een professionele jury o.l.v. Belgian Woodforum, het Belgische houtinformatiecentrum, heeft alle inzendingen grondig bestudeerd, beoordeeld en na rijp beraad uiteindelijk twee winnaars geselecteerd: de firma Demonie Hout uit Westrozebeke voor een totaal nieuw systeem van houtbouw en Di Legno uit Genk voor de prachtige Cubetto Murale-wandbekleding.

De Houten Kop is feestelijk uitgereikt op de adviesstand van Hout & Habitat (gelegen aan de ingang) op donderdag 22 november om 16 uur. De award is overhandigd door Zjef Vanuytsel, architect en kleinkunstenaar, onder meer bekend van het nummer ‘Houten Kop’.

De Houten Kop 2012 is een exclusief ontwerp van de firma Alinhout uit Antwerpen.
Van onder naar boven werden de volgende houtsoorten gebruikt: mahonie, thulawortel, ebben, esdoorn, ebben, rosewood met streepje ebben, esdoorn.

Ook interessant


Build for Life