Second Home

Sotogrande pakt uit met AQUA: Design en duurzaamheid

Sotogrande pakt uit met AQUA: Design en duurzaamheid
Sotogrande, Europa's toonaangevende lifestyle- en residentiële bestemming in Zuid-Spanje, presenteert met trots AQUA, het nieuwste meesterwerk van ARK Architects. Gecreëerd door Manuel Ruiz, bekend als de 'architect van het licht' en geïnspireerd door water, is dit project een architecturale parel die harmonieus opgaat in de natuurlijke omgeving en spectaculaire uitzichten biedt. De vloeiende lijnen van de zee versmelten met het unieke design, waarbij de waterreflecties nieuwe dimensies toevoegen en een microklimaat creëren in de villa. Met AQUA demonstreert Sotogrande opnieuw de integratie van duurzame architectuur en luxe in een ongeëvenaarde setting.

In het hart van Sotogrande bevindt zich La Reserva, het nieuwste van vier residentiële gebieden die samen deze unieke bestemming vormen. La Reserva herdefinieert de levensstijl van Sotogrande met een selecte collectie open appartementen en exclusieve nieuw te bouwen villa's met een sterk gemeenschapsgevoel en eersteklas faciliteiten. Deze nieuwste woonwijk vangt en weerspiegelt de essentie van Sotogrande en zijn fundamentele waarden zoals familie, privacy, veiligheid en authenticiteit. Ook het gloednieuw onthulde project AQUA versterkt deze waarden verder.

Sotogrande pakt uit met AQUA: Design en duurzaamheid

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 19 en 20 oktober 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

AQUA, het humanistische werk van "de architect van het licht"

AQUA is het nieuwste meesterontwerp van ARK Architects, gelegen in het woongebied van The 15, de meest private en veilige enclave in Sotogrande met vijftien nieuw te bouwen villa's die een buitengewoon design combineren met verbluffende uitzichten over de Middellandse zee en omgeven door prachtige tuinen. In dit innovatieve project vormt water de belangrijkste inspiratiebron. Het ontwerp laat het water de ruimtes binnenstromen en ermee vermengen, waardoor een microklimaat ontstaat dat het huis in de zomer verkoelt, terwijl de patio's dienen als 'longen' van de woning. De vloeibaarheid van het water fungeert als een spiegel die het licht weerkaatst waardoor de ruimtes naar een andere dimensie getild worden. Dit architectonische pareltje is geworteld in humanistische principes, heeft een sterke verbinding met de natuurlijke omgeving en een unieke relatie met licht.

"Deze villa, gelegen aan de 'Cul de Sac' van The 15, biedt extra privacy met meer dan 2.500 vierkante meter aan zorgvuldig ontworpen ruimtes. Het project onderscheidt zich door een sterke focus op duurzaamheid, met daken ontworpen voor zonnepanelen, natuurlijke ventilatiesystemen en een zelfregulerend zwembad. Geïnspireerd door de majestueuze lijn van de zee die zich uitstrekt tot aan de horizon, versmelt AQUA op een harmonieuze manier design met de natuurlijke omgeving en biedt het een unieke ervaring van duurzame luxe," volgens architect Manuel Ruiz, de ontwerper van AQUA. "Projecten waar natuur, ruimtes, natuurlijk licht en een persoonlijke levensstijl samenkomen om duurzame huizen te creëren, is onze toewijding," voegt hij daaraantoe.


Sotogrande pakt uit met AQUA: Design en duurzaamheid

Nieuwe standaarden voor elegantie van verfijning

Met een totale oppervlakte van 4.928,30 vierkante meter en een indrukwekkende bebouwde oppervlakte van 2.534,25 vierkante meter, geniet AQUA van een oostelijke oriëntatie die het natuurlijke licht optimaliseert en betoverende zonsopgangen biedt. De villa strekt zich uit over drie verdiepingen en beschikt over in totaal zeven slaapkamers waaronder een master suite, vier extra suites, een gastensuite en een service suite. De uitgebreide voorzieningen omvatten tien badkamers, een lift, meerdere open haarden, een buitenzwembad met overloop, een binnenzwembad en spa, een fitnessruimte, een thuiskantoor, een wijnkelder en een ondergrondse garage met acht plaatsen. AQUA is zorgvuldig ontworpen om het prachtige panoramische uitzicht op de bergen te behouden en te versterken, en valt op door zijn langgestrekte opzet, die het uitzicht maximaliseert en zorgt voor een gestroomlijnde architectuur. De revolutionaire villa herdefinieert het concept van grandeur door zorgvuldig gekozen materialen zoals travertijn te gebruiken, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

"ARK en Sotogrande delen de overtuiging dat dit de ideale plaats is om te wonen. AQUA is ontworpen als een eerbetoon aan deze uitzonderlijke omgeving. In het ontwerp versmelt het water van de zee naadloos met de architectuur van het huis. Door de omgeving te begrijpen en te respecteren, zijn we in staat om projecten te ontwikkelen die in harmonie zijn met de essentie ervan." zegt Manuel Ruiz.


Sotogrande pakt uit met AQUA: Design en duurzaamheid

Het unieke aanbod van La Reserva

Het ongeëvenaarde aanbod van La Reserva varieert van open appartementen en penthouses in Village Verde tot exclusieve kavels in The Collection, met uitzicht op de prestigieuze golfbaan. Daarnaast biedt La Reserva prachtige villa's, ontworpen door wereldberoemde architecten, zoals in The 15 en The Seven, strategisch gelegen bovenop een heuvel om het panoramische uitzicht op de Middellandse Zee maximaal te benutten. De villa's staan voor luxe en verfijning en zijn bekend om hun duurzame architectuur, lage bebouwingsdichtheid en perfectie integratie in een uniek ecosysteem. Een prachtig voorbeeld hiervan is NIWA, een turnkey project en meesterwerk van ARK Architects.

La Reserva is ook de thuisbasis van La Reserva Club, met een prestigieuze golfbaan, de exclusieve strandclub The Beach, een zorgvuldig samengesteld aanbod van eet- en ontspanningsmogelijkheden en met de vlakbij gelegen International School, vormt het een ideale plek om het hele jaar door te wonen.

Ook interessant