Duurzaam Bouwen

Solaris Brussel meest groene kantoorgebouw

Op de Internationale vastgoedbeurs in Cannes (maart 2010) werden de MIPIM Awards uitgereikt: het kantoorgebouw Solaris in Brussel werd bekroond met de titel ‘meest groene kantoorgebouw’. Beltrami droeg zijn steentje bij door het leveren van meer dan 700m² natuursteen.

Assar Architects integreerde diverse principes rond duurzaam bouwen, bijvoorbeeld fotovoltaïsche zonnepanelen op zowel dak als gevel. Deze ideeën passen perfect in de groene filosofie van Beltrami, dat in totaal meer dan 700 m² natuursteen aanleverde voor Solaris. Natuursteen, als duurzaam bouwmateriaal, past uiteraard perfect binnen dit project.

De gevel van Solaris werd bekleed met 410 m² Chinese natuursteen, Oriental Basalt. De gekozen natuursteen is een duurzaam basaltgesteente dat met zijn bruin – grijze kleur makkelijk te combineren is met andere materialen. Bovendien geeft Oriental basalt het nodige karakter aan een dergelijk project.

Beltrami leverde een unieke selectie gevelstukken en Opus Marble uit Nijvel zorgde voor de professionele plaatsing. De veelzijdige natuursteen Oriental Basalt werd eveneens toegepast als binnenbevloering in bandenformaat (+/- 275 m²) en als trapbekleding (+/- 40 treden). De plaatsing van binnentegels werd verzorgd door Carisel uit Braine – L’Alleud.

Lees verder op Architectura.be