Duurzaam Bouwen

Solar Power Systems geeft 25.000 zonnepanelen weg op BIS

Solar Power Systems geeft 25.000 zonnepanelen weg op BIS
Zowat 11% van de Vlamingen kiest voor groene stroom en dat blijft nog altijd een ‘duurzame’ investering. Zo ligt de doorsnee terugverdientijd voor zonnepanelen onder de 6 jaar. Om de Vlaming nog warmer te maken voor zelfvoorziening in groene stroom gaat de Belgische installateur Solar Power Systems (SPS) op de BIS-beurs 25.000 panelen gratis weggeven. Concreet gaat het om elk eerste paneel dat besteld wordt tijdens de beurs van 8 t/m 16 oktober 2011 in Flanders Expo.

Beleggen in zonnepanelen

CEO Luc Martens: “Aangezien we voor een gezin gemiddeld zo’n 14 à 15 panelen op een dak plaatsen, betekent onze actie toch al gauw een mooie stimulans. Na installatie bekomt men sowieso nog premies en groene stroomcertificaten. De subsidies/premies mogen dan wel gradueel zakken, maar de aankoopprijs van de panelen zakt eveneens door de grotere vraag. Als goede huisvader beleg je vandaag dus beter in zonnepanelen, dan in aandelen of in spaarformules. De waarde van je vastgoed mét zonnepanelen stijgt sowieso exponentieel.”

Beste panelen ter wereld

De SPS-zonnepanelen zijn overigens niet van de minste. I.s.m. producent ZnShine verfijnde SPS de panelen in die mate dat ze recent door het gezaghebbende internationale PHOTON magazine (vergelijkbaar met onze Testaankoop) gecatalogeerd werden als de beste ter wereld van alle mono en polychristalijne panelen. Als enige op de Belgische markt zorgt Solar Power Systems bovendien voor een “gecontroleerde” groene investering. Dit door de zonnepaneelinstallatie standaard uit te rusten met een webbox waardoor online monitoring van de individuele elektriciteitsproductie mogelijk is. SPS weet hiermee perfect wanneer de installatie 1000 kWh heeft opgebracht en wanneer de klant zijn groene stroomcertificaten kan innen.

Nieuw op BIS

In primeur voor België en als enige Belgische installateur lanceert SPS op BIS overigens de Sunny Back Up Set Small van de Duitse zonnetechnologieproducent SMA. Men weet het vaak niet, maar bij een algemene stroomuitval of bij een overbelasting van het elektriciteitsnet wordt elke zonnepaneleninstallatie automatisch los geschakeld van het elektriciteitsnet, en valt alle elektriciteit uit. Dat is een procedure die om veiligheidsredenen automatisch wordt uitgevoerd. Mét de Sunny Backup Set Small, een compact en onderhoudsvrij apparaat, blijft de elektriciteitsproductie en dus het persoonlijk elektriciteitsverbruik echter gewaarborgd. Het backup-systeem treedt dan immers autonoom en automatisch in actie, schakelt het reguliere elektriciteitsnetwerk veilig uit en schakelt dan 100% over op de zonne-energie van de eigen zonnepanelen. Verlichting, verwarmingsapparaten, diepvriezers, computers… blijven dus zonder onderbreking actief. Zeer efficiënt en betrouwbaar voor particuliere woningen/kantoren met een zonnepaneleninstallatie tot 4.6 kW.