Vastgoed

Sociaal nieuwbouwproject in Schoten ingehuldigd

Aan de Marsstraat 99-119 in Schoten realiseerde de sociale huisvestingsmaat-schappij De Ideale Woning in totaal 34 appartementen en 8 woningen. Op maandag 4 november jl. werd het nieuwbouwproject feestelijk ingehuldigd. Dit gebeurde in aanwezigheid van Daan De Veuster, burgemeester van Schoten en van Dirk de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van De Ideale Woning.

Het project omvat 36 huurwoningen waarvan 34 appartementen en 2 woningen, alsook 6 koopwoningen. 5 appartementen op het gelijkvloers zijn voorzien van 2 slaapkamers die aanpasbaar zijn voor mindervaliden. Er is ook 1 appartement met 1 slaapkamer die kan aangepast worden voor personen met een handicap. De overige appartementen zijn duplexappartementen met 3 slaapkamers of appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De 2 huurwoningen hebben elk 3 slaapkamers.

De woningen aan de Marsstraat zijn ondertussen al bewoond. De 6 koopwoningen met 3 of 4 slaapkamers worden momenteel aangeboden aan de kandidaat-kopers. Die moeten zelf nog instaan voor de afwerking met vloeren, schilderwerken, de keuken en de buitenaanleg. Bad, lavabo's, wc's, douche en alle technische uitrusting zijn wel aanwezig.

De bouwwerken aan de Marsstraat gingen van start op 17 augustus 2010. De oplevering gebeurde op 26 juni 2013. Aan het project hangt een prijskaartje van 5,9 miljoen euro (excl. BTW). Architect Jef Van Oevelen uit Ekeren tekende de plannen. Botec uit Wommelgem was verantwoordelijk als ingenieur technieken, terwijl Jopro uit Boechout zich ontfermde over de stabiliteit. Aannemer Hooyberghs NV uit Arendonk voerde de bouwwerken uit.

Sociaal objectief

De gemeente Schoten moet tegen 2023 bijkomend 229 sociale huurwoningen realiseren. Het project aan de Marsstraat is het eerste uit een reeks projecten om deze doelstelling te bereiken. Er staan nog 3 nieuwe projecten op stapel waarmee er in totaal ongeveer 60 woningen bij komen. Tot slot overlegt De Ideale Woning volop met de gemeente en het OCMW over de mogelijkheden om nog meer projecten te kunnen opstarten.

Ook interessant