Badkamers

Slimme toiletoplossingen voor kleine badkamers

Slimme toiletoplossingen voor kleine badkamers
Staat het renoveren of het verbouwen van het toilet binnenkort bij jou op de planning? Of ben je voor een kleine badkamer op zoek naar een slimme oplossing voor het toilet? Dan zijn er altijd een paar dingen waar je extra rekening mee moet houden. Het belangrijkste van alles, is dat je optimaal gebruik wilt maken van iedere vierkante meter in de ruimte. Hoe je dat het beste kunt aanpakken, lees je hier.

Kies voor een inbouwtoilet en geniet van een strak en mooi resultaat

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt in de badkamer of het toilet, is het zeker geen verkeerd idee om te kiezen voor een inbouwtoilet. Het beste van alles? Het monteren ervan is erg gemakkelijk, zodat je tijdens de renovatie of de verbouwing met minimale hinder te maken krijgt. Een inbouwtoilet bestel je in de meeste gevallen als een complete set. Dit betekent dus ook dat het toilet en de wc bril zijn inbegrepen. Ga je het liefste voor een ontwerp in het wit of in het zwart bij jou in de badkamer?

Maak slim gebruik van de ruimte met bijvoorbeeld een handige waskom

Heb je eenmaal de keuze gemaakt en bijvoorbeeld een Geberit inbouwreservoir in huis? Dan is het de hoogste tijd om ook eens naar de overige elementen te kijken voor in de badkamer. Voor een eigentijds en trendy totaalplaatje, kun je bijvoorbeeld gaan voor een badkamermeubel met een waskom. Hierdoor heb je ook meteen lekker veel opbergruimte en dat komt natuurlijk altijd goed van pas in de badkamer. Door de kleur van de waskom overeen te stemmen met de kleur van het toilet, zorg je voor een stukje kracht van herhaling. En dat zorgt vervolgens weer voor een rustig totaalplaatje in de badkamer.

Houd het geheel rustig en kies voor witte betegeling

Op het moment dat je te maken hebt met een kleine badkamer, dan is het enorm belangrijk dat je kiest voor een rustig ontwerp in lichte kleuren. Het gebruik van lichte kleuren zorgt namelijk voor een optisch grotere ruimte. Kies bijvoorbeeld voor witte betegeling en laat het gebruik van donkere kleuren achterwege. Door een keer een bezoek te brengen aan een badkamerwinkel, kun je alvast de nodige inspiratie voor je eigen badkamer opdoen en dat maakt het uitzoeken van een geschikt ontwerp ook weer net even wat makkelijker. Wanneer ga jij aan de slag met de badkamer van je dromen?