Slaapkamers

Slaapkamer make-over: zo creëer je een luxe slaapkamer

Slaapkamer make-over: zo creëer je een luxe slaapkamer
Velen zien de slaapkamer als een van de belangrijkste ruimtes binnen hun woning. Het is de plek waar je de dag start en aan het eind van de avond eindigt. Je viert er het leven met je partner en doet er energie op voor een volgende werkdag. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Hoe maak jij van je slaapkamer een heuse hotelkamer? Op welke manier voeg je luxe toe, zonder dat het interieur van de slaapkamer al snel flink in de papieren loopt? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop jij deze ruimte een make-over geeft. Om direct te beginnen: kies voor een van de vele modellen boxsprings waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Het voegt luxe en comfort toe!

Verschillende modellen en formaten boxsprings

Wie aan een luxe slaapkamer denkt, zal al snel denken aan een boxspring. Een boxspring oogt niet alleen chique en luxe, maar biedt je daarnaast een groot comfort. Mits je logischerwijs investeert in een stevig, dik matras. Bij de keuze voor een boxspring kies je niet alleen uit tal van verschillende stijlen en modellen. Kies je bijvoorbeeld voor een model waarvan je het hoofd- of voeteneinde omhoog kunt laten komen? Ga je voor een boxspring die je opbergruimte biedt voor je spullen? Denk vooraf goed na over het meest geschikte formaat boxspring voor jouw slaapkamer. Een boxspring moet groot genoeg zijn om hier eindeloos in te kunnen draaien; tegelijkertijd wil je voldoende ruimte hebben voor de rest van je meubilair. Ga je voor een van de boxsprings van 180 bij 200 cm, of voor een iets kleiner model van 140 bij 200 cm of van 160 bij 200 cm?

Zorg voor een stijlvolle plafondlamp in de slaapkamer

Luxe voeg je niet alleen aan de slaapkamer toe door te kiezen voor het gebruik van een boxspring. Combineer de boxspring met een stijlvolle, soms ietwat klassieke hanglamp aan het plafond. Een kroonluchter staat hier bijvoorbeeld prachtig. Kies je voor een strakke, moderne stijl in de slaapkamer? Ga in dat geval niet voor een hangende lamp, maar voor een plafonniere. Onder meer de varianten van zwart riet zijn tegenwoordig populair; combineer deze lamp met een led gloeilamp. Het biedt een groot voordeel wanneer je deze lamp kunt dimmen via een app op je telefoon of een dimmer aan de wand. Zo pas je de intensiteit van de verlichting aan op de sfeer in de slaapkamer.

Ook interessant