Slaapkamers

Slaapkamertrends 2023: natuurlijke kleuren, ronde vormen en beste hoeslaken

Slaapkamertrends 2023: natuurlijke kleuren, ronde vormen en beste hoeslaken
De slaapkamer is een van de meest belangrijke ruimtes in je woning. Het is dé plek waar je tot rust komt en je batterij op kunt laden voor een nieuwe dag. Dat vergt extra aandacht bij het inrichten ervan.

Naast de standaard tips voor het inrichten van een fijne slaapkamer, zoals met een écht kwalitatief matras, weinig spullen en fijne dekens, is er een aantal slaapkamertrends voor 2023 te vinden. In dit artikel bespreken we er een paar met je.

Hoeslaken kopen: hotelcomfort en zachte stoffen

2023 staat in ieder geval in het teken van comfort, kwaliteit en zachtheid. Dat zien we overal terug, waaronder in de keuze voor ons beddengoed. Een hoeslaken kopen doe je niet zomaar meer, maar met de volle aandacht. Het beste hoeslaken van het moment heeft namelijk hotelkwaliteit en is gemaakt van katoen of jersey. Ga voor een goede combinatie met je dekbedovertrek en kies juist voor natuurlijke tinten of ga voor een kleurrijk geheel. Maar: zorg er wel voor dat het matcht, want dat past in de slaapkamer van nu. Een hoeslaken kopen doe je gewoon online, bijvoorbeeld in de webshop van Walra.

Natuurlijke tinten voor algehele rust en ontspanning

Wat opvallend is, is dat we dit jaar twee soorten stijlen in de slaapkamer zien. De ene stijl heeft alles te maken met rust en ontspanning en bestaat uit natuurlijke tinten, minimalistische meubels en vooral veel natuurlijk daglicht. De Japandi-stijl, een combinatie van een Japans en Scandinavisch interieur, past hier heel goed bij. Aan de andere kant zien we juist de meest kleurrijke combinaties: van felroze hoeslakens met bloemetjesdekens tot aan groene muren en paarse dekbedovertrekken. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Ga voor zachte materialen zoals een hoogpolig vloerkleed

Naast natuurlijke tinten en kwalitatieve hoeslakens en beddengoed zien we veel zachte materialen in de slaapkamer terug. Hierbij gaat het niet alleen om het materiaal dat op je bed ligt, maar ook om gordijnen, tapijten en kleden. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om wanneer je uit bed stapt direct met je tenen in een lekker warm en zacht hoogpolig kleed te staan? Dergelijke kleden komen in allerlei kleuren en vormen, maar zijn het mooist in rustige pastelkleuren met minimale print. Zorg dat de kleuren goed matchen bij de andere onderdelen in de slaapkamer.

Planten in je slaapkamer voor gezonde lucht

Tot slot nog een slaapkamertrend die we al langer zien: maak een urban jungle van je slaapkamer maar houd het geheel wel rustig. We halen de natuur steeds vaker naar binnen, waaronder in de slaapkamer. Daar passen een paar grote kamerplanten heel goed bij. Het grote voordeel van planten in je slaapkamer is dat ze zorgen voor een gezonde lucht. Veel planten hebben namelijk een luchtzuiverende eigenschap waardoor ze de lucht in een ruimte vernieuwen. Goede en gezonde zuurstof kun je tijdens een nacht slaap natuurlijk wel gebruiken. Denk daarnaast dus aan een nieuw stijlvol hoeslaken kopen, rustige kleuren en zachte materialen voor je slaapkamer in 2023.

Ook interessant