Zwembaden en (zwem)vijvers

Schitterende overloopzwembaden: een verrijking voor je tuin

Schitterende overloopzwembaden: een verrijking voor je tuin
Heb jij de luxe om een zwembad in de tuin te nemen? Dat moet toch heerlijk zijn! De vraag daarbij is natuurlijk: voor welk zwembad ga je? In deze blog tippen we de overloopzwembaden. Een ware verrijking voor je tuin! Het bad heeft als het ware een echte design look. En dat past bijvoorbeeld perfect bij woningen die naar de moderne stijl zijn ingericht! Deze interieurstijl hoef je namelijk niet alleen binnenshuis toe te passen – ook je tuin kan een moderne look hebben!

Wat is een overloopzwembad?

Het overloopzwembad is een bad met een enorm luxe uitstraling. Hoe die stijlvolle uitstraling tot z’n recht komt? Dat heeft natuurlijk te maken met het ontwerp van het zwembad. Het gaat om een ingebouwd bad met een waterniveau dat even hoog staat als de randen van het bad. Hoger dus dan dat we bij een doorsnee zwembad gewend zijn. Het hoge waterniveau maakt dat er als het ware een spiegeleffect ontstaat, omdat het zwembad op gelijke vloer ligt met de grond ernaast. Dat brengt het ultieme vakantiegevoel, gewoon in je eigen tuin!

Het overloopzwembad is schoner

Nu je weet wat het overloopzwembad is, wil je natuurlijk ook de voordelen ervan ontdekken. Allereerst is dat de moderne en luxueuze uitstraling; er is geen ander zwembad dat een gelijke look kent. Daarnaast is het overloopzwembad enorm schoon! Vuile randen komen namelijk niet voor bij dit bad, zoals bij andere baden weldegelijk het geval is. Dit scheelt uiteraard een heleboel tijd wat betreft het opruimen van het bad.

Maar niet alleen de vieze randen zijn verleden tijd met dit bad. Het overloopzwembad kent ook een betere afvoer van vuiltjes in het water dan bij het reguliere bad het geval is, gezien de continue circulatie en de opname van het overtollige water. Via de goot komen boombladeren, takjes en insecten in een buffertank terecht. Hier vindt een reiniging plaats, en wordt het vuil direct afgevoerd.

Schitterende overloopzwembaden: een verrijking voor je tuin

Het perfecte alternatief: het semi-overloopzwembad

Wie niet meteen voor het volledige overloopzwembad wil gaan, kan ook kiezen voor een tussenweg: semi-overloopzwembaden! Het gaat hierbij om een combinatie tussen het overloopzwembad en het meer reguliere onderloopzwembad – een goed betaalbare optie. Bij dit bad loopt het water over aan één van de kanten. Door het te laten overlopen aan de zijde waar je vanaf het liggedeelte bij het bad op uitkijkt, wordt nog altijd het idyllische gevoel teweeggebracht.

Schitterende overloopzwembaden: een verrijking voor je tuin

Ultiem zwemplezier met het overloopzwembad

Het is inmiddels wel duidelijk: het overloopzwembad is een beeldschone toevoeging aan de tuin. Met dit bad kies je voor een prachtige, moderne stijl! En dankzij de overstromende randen is het bad ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Kortom: dat zal zorgen voor een heleboel zwemplezier!

Ook interessant