Lancering nieuwe Groepering 'Zwembadbouwers'

  BE   30 juni 2017 Bron: Confederatie Bouw
Lancering nieuwe Groepering `Zwembadbouwers`
De aanleg van zwembaden zit de afgelopen jaren in de lift, want steeds meer particulieren willen er eentje in hun eigen tuin. Gezien de toenemende complexiteit van zwembadbouw (waterbehandeling, verwarmingstechnieken, elektriciteit, enz.) is het belangrijk om beroep te doen op een vakbekwame onderneming. Om de particulier te helpen bij deze keuze, werd een Groepering van Algemene Aannemers van “Zwembadbouwers” binnen de Confederatie Bouw opgericht. Die geeft aan hun klanten de nodige garanties inzake vakmanschap, professionele uitvoering en service na verkoop.

Groei van aantal zwembaden

Het hebben van een eigen zwembad wordt steeds populairder, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. En ook Brussel volgt deze trend.

Inderdaad, sedert een aantal jaren zit de aanleg van zwembaden bij particulieren duidelijk in de lift. Het jaar 2016 was al erg succesvol, en voor 2017 tekent er zich opnieuw een groei af van ruim 20 % t.o.v. 2016 ! De oorzaken van deze groei zijn lage rente, het klimaat, enz. Particulieren verkiezen hun spaargeld te investeren in de eigen woning, liever dan het te parkeren op een spaarrekening die geen rente opbrengt. Daarnaast heeft ook de prijs van een zwembad de afgelopen jaren een fikse duik genomen : een klassiek zwembad van 8 op 4 meter is al “instapklaar” aangelegd voor minder dan 50.000 €. En dit terwijl de kwaliteit van de zwembaden zelf er de afgelopen jaren spectaculair op is vooruit gegaan.

Zwembadbouw steeds complexer

Zwembadbouw is een complex gebeuren waarbij er heel wat technieken samenkomen : ruwbouw, afvoertechnieken, waterdichtheid, elektriciteit, verwarmingstechnieken, waterbehandeling, ….. Het zorgvuldig uitvoeren van dit bouwproces vergt vakmanschap en tijd. Een algemeen aannemer biedt de beste garantie op een vlotte en correcte coördinatie van al deze werkzaamheden : graafwerken, ruwbouw, elektriciteit, betegeling, verwarming, enz.

Garantie van professionalisme

Om de klanten op weg te helpen bij hun keuze van een goede vakman voor hun zwembadproject werd een aparte Groepering binnen de Confederatie Bouw opgericht (www.zwembad-bouwers.be) waarvan de leden zich profileren als vakbekwame en ernstige professionals. Ze voldoen aan een aantal voorwaarden die wijzen op kwaliteitsvol werk (erkenning, toegang tot het beroep), en daarnaast bieden ze hun klanten ook andere garanties, zoals een onderhoudsdienst en een complete dienst na verkoop – met minimale garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren, en een 10-jarige stabiliteitsgarantie van het zwembad -, een overeenkomst met gedetailleerde omschrijving van de werken, een globale prijs.

Ze verbinden er zich eveneens toe om een maximaal voorschot van 30 % van de prijs te vragen. Moest er zich toch nog een conflict voordien met de klant, dan engageren deze bedrijven zich dat ze eerst een bemiddelingspoging zullen ondernemen bij een erkend bemiddelaar – vooraleer andere gerechtelijke stappen te ondernemen.

Onbekommerd zwemplezier begint dus bij de keuze van een professioneel vakman.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo