Zwembaden en (zwem)vijvers

4 leuke ideeën voor je buitenzwembad

Haal meer uit je zwembad! Heb je een zwembad in je tuin? Zalig! Niet alleen is een frisse duik de ideale verkoeling tijdens de zomermaanden, een zwembad is ook een echte eyecatcher. Maar je kunt meer uit je zwembad halen dan je denkt. We zetten in het onderstaande artikel een aantal leuke ideeën op een rijtje.

1. Zwembadverlichting voor een sfeervolle nachtelijke duik

Niets straalt meer luxe uit dan sfeervolle zwembadverlichting. Je kunt er overigens heel wat kanten mee uit: onderwaterlampen, verlichting rondom het zwembad of verlichting met verrassende kleuraccenten. Voor je het weet heb je een prachtig waterparadijs in je eigen tuin. Bovendien is zwembadverlichting erg handig als je laat op de avond nog een aantal baantjes wil trekken.

2. Een zwembad met poolhouse: de ideale combo

Een zwembad in combinatie met een poolhouse, dat is pas genieten! Een poolhouse kan erg handig zijn om tuinmeubelen en accessoires in op te bergen, maar je kunt het ook inrichten als knusse zithoek. Zo kun je er in alle rust zonnebaden, een goed boek lezen of gezellig aperitieven met vrienden en familie. Ga nog een stap verder en installeer een barbecue, jouw keuken tijdens in de zomer.

3. Muziek zorgt voor een vrolijke noot

Zing luidkeels mee met de laatste zomerhit of zet een rustig achtergrondmuziekje op om het wellnessgevoel te versterken. Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Eén ding is zeker: muziek aan het zwembad is een meerwaarde.

4. Een heel jaar lang waterpret

Wie investeert in een buitenzwembad, wil hier het liefst zoveel mogelijk van genieten. In de zomer is een zwembad het summum van ontspanning, maar wat als de winter voor de deur staat? Door je zwembad te verwarmen, zet je de seizoenen buitenspel.

Zelf een buitenzwembad bouwen?

Heb je nog geen zwembad, maar overweeg je er wel een? Gelijk heb je! Handige harry’s die wat extra tijd voorhanden hebben, kunnen zelf aan de slag met deze drie tips. Zomers plezier in handbereik!

Ook interessant