Algemeen

Sanitairplein op VSK 2012

Tijdens de VSK, vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek, wordt in een samenwerking tussen VNU Exhibitions, de organisator van de VSK, en Qumedia, uitgever van het vakblad Sanitair & Tegel Specialist, op maandagmiddag 6 februari 2012 het Sanitairplein (hal 11, stand C073) georganiseerd. De nieuwste badkamertrends en een onderzoek naar het aankoopgedrag van een consument bij een badkamer worden op dit plein gepresenteerd. De VSK wordt gehouden van 6 tot en met 10 februari 2012 in Jaarbeurs Utrecht.

Op de openingsdag van de vakbeurs wordt op het Sanitairplein een uitgebreid programma aangeboden met daarin enkele specialisten uit de markt. De eerste sessie vindt plaats om 12.30 uur. Derk-Jan Rouwenhorst, projectleider van researchbureau Qudata, vertelt over het aankoopgedrag van badkamerconsumenten. Dit doet hij naar aanleiding van een uitgebreid consumentenonderzoek dat Qudata verrichtte naar de oriëntatie, communicatie en het uiteindelijke aankoopgedrag van consumenten die in het afgelopen jaar een badkamer hebben gekocht of dat in het aankomend jaar van plan zijn.

Cijfers badkamermarkt

Tevens wordt in een presentatie een beeld geschetst van de ontwikkeling van de badkamermarkt in de afgelopen jaren. In 2006 is researchbureau Qudata gestart met het STS-Panel, bestaande uit badkamerondernemers die maandelijks aangeven hoe het met de markt gaat, maar ook hoe het met de eigen onderneming gaat.

Laatste trends en noviteitenpitch

Henk Knol, hoofdredacteur van vakblad Sanitair & Tegel Specialist, gaat tijdens de beide sessies van die middag in op de nieuwste badkamertrends. Een vierde onderdeel van het programma is een noviteitenpitch door leveranciers. Tijdens enkele korte presentaties krijgen fabrikanten of leveranciers de gelegenheid om een nieuw product toe te lichten, met mogelijkheden voor bezoekers van de vakbeurs om hierover vragen te stellen.

Ook interessant


Build for Life