Verwarming & Sanitair

Vakbeurs VSK van start

Vandaag is de vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek, de VSK, van start gegaan. De beurs duurt tot en met 10 februari 2012 en vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht. Leveranciers laten de nieuwste productinnovaties en technieken zien aan de professionele installateur. Er zijn speciale themapleinen waar bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere sanitair, zonne-energie en koeltechniek kunnen zien en beleven. Daarnaast vindt de uitreiking van de VSK Awards vanavond plaats. De prijs is een beloning voor innovatie en initiatief in de installatiebranche. Gratis toegang tot de VSK is via de website te verkrijgen.

Op de openingsdag, 6 februari 2012, wordt op het Sanitairplein vanaf 12.30 uur een uitgebreid programma aangeboden in samenwerking met specialisten uit de markt. Derk-Jan Rouwenhorst, projectleider van researchbureau Qudata, vertelt over het aankoopgedrag van badkamerconsumenten. Dit doet hij naar aanleiding van een uitgebreid consumentenonderzoek dat Qudata verrichtte. Tevens wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de badkamermarkt in de afgelopen jaren. Henk Knol, hoofdredacteur van vakblad Sanitair & Tegel Specialist, gaat in op de nieuwste badkamertrends. Een vierde onderdeel van het programma is een noviteitenpitch door leveranciers. Voor meer informatie, klik hier

VSK Awards

Drs. E.H.T.M. Nijpels (Voorzitter NLingenieurs, voormalig minister van VROM) reikt vanavond de VSK Awards uit. De prijs is een beloning voor innovatie en initiatief in de installatiebranche. Er worden zes prijzen uitgereikt in de categorieën lucht (o.a. luchtbehandeling, airconditioning en koudetechniek), vuur (o.a. verwarming en CV), water (o.a. sanitair voor particuliere woningbouw en projectmatige bouw), aarde (o.a. geïntegreerde systeemoplossingen en alternatieve energie) en projecten. Daarnaast is er een publieksprijs. Voor meer informatie, klik hier

Solarpaviljoen

Op het Solarpaviljoen presenteren exposanten de nieuwste toepassingen, technieken en producten op het gebied van zonne- en alternatieve energie. Zonneboilers, zonnecollectoren, zonnecellen en PV modules zijn op het Solarpaviljoen te vinden.

Congres Brandveilig Bouwen Nederland

Dit congres vindt plaats op donderdag 9 februari 2012 van 10.00 tot 12.30 uur en draagt de titel 'Door boerenverstand veel brandveiliger'. Het programma gaat in op de vraag hoe gebouwen met gezond nadenken veel brandveiliger te maken zijn.

NVKL-activiteitenpaviljoen

Branchevereniging NVKL presenteert de laatste ontwikkelingen in de sector koudetechniek en luchtbehandeling. Op het paviljoen worden tevens koeltechnische vakwedstrijden georganiseerd. Ook wordt er de NVKL-koeltrofee uitgereikt.

Ook interessant