Verwarming & Sanitair

Genomineerden VSK Awards bekend

De genomineerden voor de VSK Awards zijn bekend. De vijf categorieën, vuur, water, lucht, aarde en de VSK projectenprijs, kennen ieder drie genomineerden. De prijzen zijn een beloning voor innovatie en initiatief in de installatiebranche. Naast de juryprijzen wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers van de vakbeurs VSK kunnen hierop stemmen tijdens de online registratie voor de beurs. De VSK Awards worden op 6 februari 2012, ten tijde van de vakbeurs VSK, uitgereikt en zijn het hoogtepunt van de VSK Dinner Experience of Elements. De vakbeurs VSK is van 6 tot en met 10 februari 2012 in Jaarbeurs Utrecht.

De jury van deze editie, onder voorzitterschap van Drs. E.H.T.M. Nijpels (Voorzitter NLingenieurs, voormalig minister van VROM), beoordeelde de producten op innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, prijs/kwaliteit en kosten/efficiency. Voor de VSK projectenprijs werden de criteria open dialoog, afstemming en informatie-uitwisseling, adviserende rol, ketenintegratie, verhoging energetische waarde en voordeel eindgebruiker gebruikt. Uit de 45 inzendingen kwamen 15 genomineerden. Een verdere omschrijving en het jurycommentaar is in het VSK Awards juryrapport te vinden.

Lucht

Lucht is de categorie voor luchtbehandeling, airconditioning en koudetechniek, gereedschappen (ook installatiematerialen), ventilatiesystemen en koeling. De genomineerden in de categorie Lucht zijn:

QualityFlow van Itho Daalderop
De QualityFlow is een ventilatiesysteem met een centrale luchttoevoer in de verkeersruimte, dat automatisch reageert op de kwaliteit van binnenlucht in de woning.

BUVA SmartStream van BUVA rationele bouwprodukten bv
De BUVA SmartStream is een nieuw woonhuisventilatiesysteem. Het systeem is gebaseerd op natuurlijke ventilatie met mechanische zelfregelende ventilatieroosters en een nieuwe, unieke mechanische afvoer.

Flexalen HRV geïsoleerd leidingsysteem voor warmteterugwinning toepassingen van Thermaflex lsolatie BV
Het Flexalen HRV leidingsysteem heeft hoge thermische isolatiewaarden en een akoestische demping richting de ruimte.

Aarde

Aarde is de categorie voor geïntegreerde systeemoplossingen, alternatieve energie, meet- en regeltechniek, informatie, kennisoverdracht en ICT. De genomineerden in de categorie Aarde zijn:

Flat Energy Cube van Itho Daalderop
De Flat Energy Cube is een concept waarmee elke bestaande portiek- of galerijflat kan worden geüpgraded naar energielabel A++, ongeacht het huidige energielabel.

Geberit SSPS van Geberit
De Geberit Self Sustaining Power Supply (SSPS) is een elektronische kraan. De SSPS spaart het milieu doordat een meegeleverde generator zorgt voor het opladen van de accu, waardoor netaansluiting overbodig is.

Honeywell Trend energyEYE van Honeywell
De Trend EnergieEYE is een slimme softwareapplicatie, die zorgt voor een dynamische en visuele weergave van de energieprestatie van een gebouw.

Water

Water is de categorie voor sanitair voor particuliere woningbouw en projectmatige bouw, sauna en wellness, waterbehandeling en gereedschappen (ook installatiematerialen). De genomineerden in de categorie Water zijn:

Ecostat Select van Hansgrohe BV
Ecostat Select is een thermostaatkraan voor de badkamer. De kraan is volledig vernieuwd, zowel in design en comfort als in veiligheid en functionaliteit.

Geberit Monolith Wastafel element van Geberit
De Geberith Monolith is een multifunctioneel designproduct voor in de badkamer, waaraan een kraan en een wastafel bevestigd kan worden.

TECElux van TECE Nederland
TECElux is een nieuwe spoelmodule waarin verschillende componenten zijn geïntegreerd. Het probleem dat de installateur in samenwerking met de aannemer vele losse componenten moet installeren is opgelost.

Vuur

Vuur is de categorie voor verwarming, CV (installaties, componenten en apparaten), pompen, leidingen en appendages, warmtepompen en gereedschappen (ook installatiematerialen). De genomineerden in de categorie Vuur zijn:

ECOFLO van Burgerhout B.V.
De ECOFLO® is een gepatenteerde tertiaire warmtewisselaar. De ECOFLO® haalt resterende energie uit rookafvoergassen, afkomstig van HR-ketels.

Multigasketel van ATAG Verwarming Nederland B.V.
De ATAG Multigasketel is een HR-combiketel die onafhankelijk van de aangeboden gassamenstelling functioneert.

RTM Fittingtechnologie van Uponor GmbH
De RTM Fittingtechnologie combineert de bewezen perstechniek van Uponor met het nieuwe TOOL-INSIDE concept.

VSK projectenprijs

Renovatieprojecten waarbij de installateur deel uitmaakt van de keten, samenwerking plaatsvindt in een projectteam en de energetische waarde van het betreffende project met minimaal twee energielabels stijgt, komen in aanmerking voor de VSK Projectenprijs. De genomineerden in de VSK Projectenprijs zijn:

Gemeentehuis Oss van Inteco b.v.
Het Gemeentehuis Oss moest gemoderniseerd en uitgebreid worden, omdat de huisvesting op meerdere aspecten niet meer voldeed.

Wonen Weert van Nefit B.V.
De renovatie in Weert betreft een galerijflat met 90 woningen. Het renovatieplan brengt alle woningen van energielabel E en F naar B en C.

Renovatieproject Dolomietenlaan van Brink Climate Systems
Het Renovatieproject Dolomietenlaan bestaat uit het renoveren van acht woningen uit de jaren ’70. Tijdens de zes weken durende renovatie zijn de woningen van een compleet nieuwe buitenkant voorzien en zijn diverse installatieoplossingen aangebracht.

Ook interessant