Duurzaam Bouwen

Samenwerking OVAM en VITO voor groene kringloopeconomie

Onlangs hebben de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) bij Derbigum een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van de ontwikkeling van een groene kringloopeconomie. Deze maakt deel uit van de ambitie van de Vlaamse overheid naar een duurzame economie over te gaan met een zo laag mogelijk grondstof-, energie-, materiaal- en ruimtegebruik en een zo beperkt mogelijke impact op milieu en natuur. De samenwerking focust op een verhoging van de eco-efficiëntie en eco-innovatie in het Vlaamse bedrijfsleven, waarbij de OVAM en VITO niet alleen projecten uitvoeren, maar ook bouwen aan platformen om initiatieven uit de industrie te stimuleren.

Om deze ambitie kracht bij te zetten ondertekenen VITO en de OVAM vandaag in aanwezigheid van de bevoegde Vlaamse ministers Lieten (Innovatie) en Schauvliege (Leefmilieu) de samenwerkingsovereenkomst “Partners voor een groene kringloopeconomie”. De samenwerking slaat meteen ook de brug tussen de beleidsdomeinen Leefmilieu en Innovatie. Met de samenwerking wordt ook een belangrijke stap gezet om een aantal ambities uit het Vlaanderen in Actie plan tegen 2020 waar te maken.

De handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst werd gezet in aanwezigheid van de bevoegde Vlaamse ministers Lieten (Innovatie) en Schauvliege (Leefmilieu).

Lees verder op Architectura.be