Salens Architecten uit Brugge wint Wienerberger prijs

  BE   11 december 2013 Bron: Wienerberger
Salens Architecten uit Brugge wint Wienerberger prijs
Tweejaarlijks worden kwalitatieve en architecturaal boeiende bouwprojecten in ons land bekroond met de Belgische Prijzen voor Architectuur & Energie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van BelgiŽ (FAB) en Electrabel GDF-SUEZ. Naast deze prestigieuze prijzen, bekroont Wienerberger een vernieuwend of opvallend bouwproject met keramische materialen.

De uitreiking van deze 10de editie van de FAB Awards vond plaats op dinsdag 10 december in Bozar te Brussel. In het bijzijn van talrijke prominenten uit de politieke, bouw- en culturele wereld, sponsors en architecten ontving Salens Architecten uit Brugge de prijs van Wienerberger voor de ĎBeste toepassing van Keramische bouwmaterialení voor het Rijksarchief te Brugge.

Salens Architecten uit Brugge wint Wienerberger prijs

Papierwerk

Met het nieuwe Rijksarchief slaagde Salens Architecten erin om hedendaagse architectuur met een sterke identiteitswaarde harmonieus te integreren in de historische omgeving van Werelderfgoedstad Brugge. Het gebouw is opgevat als een stapel oud papier boven een transparant en open gelijkvloers. De speciaal vermetselde Terca Wasserstrich Special gevelsteen - gekarakteriseerd door een ruwe, oneffen structuur en een verweerde, grillige look - geeft de blinde gevel een intense, dynamische uitstraling.

Duurzaam materiaal

Met de toekenning van deze prijs wil Wienerberger het creatief gebruik van keramische bouwmaterialen ook in de toekomst verder blijven ondersteunen. Baksteen is immers nog steeds het duurzame bouwmateriaal bij uitstek voor hedendaagse toepassingen in diverse stijlen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo