Nieuwbouw

Een 100% ademende en waterdichte onderdakfolie

Een 100% ademende en waterdichte onderdakfolie
Een goede, blijvend duurzame dakopbouw vergt een aangepaste onderdakfolie. Dat geldt des te meer voor flauw hellende daken. Daarom presenteert Wienerberger op Batibouw Koramic Fleece Premium, een gloednieuwe onderdakfolie met hoge dampdoorlaatbaarheid, bedoeld voor daken met een helling vanaf 10°.

Een kwaliteitsvolle onderdakfolie: onmisbaar

De oplossingen op heden om flauw hellende daken uit te voeren, zijn extra gevoelig voor problemen, veroorzaakt door vocht. Daarom ontwikkelde Wienerberger voor deze daken een aangepaste onderdakfolie, de Koramic Fleece Premium.
Een kwaliteitsvolle onderdakfolie beschermt de isolatie en de dakstructuur tegen vocht. Daardoor boet de isolatie niet in aan efficiëntie en kan er geen bouwschade ontstaan.
  • Samen met de kleidakpannen garandeert de onderdakfolie de weers-bestendigheid van het dak.
  • Zij is winddicht en voorkomt dat stuifsneeuw, stof en roet doordringen in de isolatie.
  • Als er door luchtlekken in het dampscherm toch vocht ontstaat onder de dakfolie, zorgt haar hoge dampdoorlaatbaarheid ervoor dat die condens op de gepaste manier naar buiten wordt getransporteerd.

Koramic Fleece Premium: sterke kwaliteiten

  • Koramic Fleece Premium heeft een hoge dampdoorlatendheid (Sd van circa 0,18 m) en maakt deel uit van een totaalsysteem waarmee een ademende en gegarandeerd waterdichte dakconstructie kan worden gerealiseerd.
  • De onderdakfolie is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Indien gewenst kan de isolatie probleemloos tussen de kepers worden aangebracht.
  • Bij een occasioneel probleem met een kleidakpan, bijvoorbeeld als die verschoven of weggewaaid is, neemt de onderdakfolie tijdelijk de beschermende functie over. Let wel: hoewel Fleece Premium in beperkte mate UV-bestendig is, wordt het dak na plaatsing het best zo snel mogelijk verder afgewerkt om schade door de weersomstandigheden te voorkomen.
  • Koramic Fleece Premium is opgewassen tegen de gebruikelijke belasting door transport en plaatsing en bestand tegen oliën en oppervlakteactieve stoffen (tensiden).
  • Fleece Premium is snel, eenvoudig en zonder verliezen of speciaal gereedschap te plaatsen. De lichte folie is eenvoudig te versnijden met een cutter. De opgedrukte rasterstructuur voorkomt overtollige snijverliezen. Markeringen geven duidelijk de overlap aan. Bij gebrek aan een specifieke boven- of onderzijde zijn er bij plaatsing geen vergissingen mogelijk. Een compleet systeem van toebehoren bevordert het gemak van plaatsing.
  • Koramic Fleece Premium is te combineren met nagenoeg alle kleidakpannen uit het aanbod van Koramic.

Een 100% ademende en waterdichte onderdakfolie

Ook interessant