SIG Air Handling toont zich op ISH Frankfurt

10 maart 2017 Bron: Ark
SIG Air Handling toont zich op ISH Frankfurt
ISH is ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, (hernieuwbare) energie, klimaat- en installatietechniek. De beurs wordt om de twee jaar georganiseerd en trekt elke editie ruim 2.400 bedrijven naar een volledig uitverkocht beursterrein (250.000 vierkante meter). Als toonaangevende speler op de Europese HVAC-markt kan SIG Air Handling hier dus niet ontbreken.

Indrukwekkend assortiment

Van 14 tot 18 maart 2017 kunnen meer dan 200.000 beursbezoekers kennis maken met alle diensten die SIG Air Handling als total solutions partner biedt op het vlak van luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding.

De CAIROX-producten krijgen een prominente rol op de beursstand van SIG Air Handling. Dit ruime assortiment van meer dan 15.000 verschillende artikels biedt elke installateur de beste keuze voor elk project. Al deze producten beantwoorden aan de EU normen en hebben de benodigde attesten voor brand en andere eisen.

Belangrijke nieuwigheden zijn onder meer de geluiddempers en air towers van BLH Lufttechnik, de CAIROX VAV-box (variable air volume), verschillende Saftair-producten en de CAIROX-Solano luchtgordijnen. Verder zullen ook de HYBRIDAIR-klimaateilanden worden getoond, waarin alle functies worden verenigd die relevant zijn voor binnenklimaat zoals koeling, verwarming, ventilatie, akoestiek, verlichting en accumulerend vermogen. Door de beperkte bouwhoogte (vanaf 85 mm) is dit een geschikte oplossing voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarnaast toont SIG Air Handling een 2D-animatie met een overzicht van alle product- en systeem oplossingen, en maak je kennis met hun zelf ontwikkelde CAIROX selection software voor luchtverdeling.

Demonstratie car park ventilation

Via een besturingssysteem kan op schaalmodel een brandsituatie in een parkeergarage worden gesimuleerd, waardoor toeschouwers kunnen ervaren hoe de toepassing van SIG Air Handling HC PS Inductieventilatoren bijdragen aan een veilige vluchtsituatie. Deze demonstratie die een 10-tal minuutjes duurt, geeft een compleet inzicht hoe een brand evolueert in een parkeergarage.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uiteraard wordt ook de ruimere maatschappelijke missie en visie van SIG Air Handling belicht. Onder het motto ‘improving air because we care’ lopen er tal van initiatieven en samenwerkingen om de binnenluchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Onder meer het partnership met EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations) helpt deze problematiek onder de aandacht te brengen.

De internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar Jean-Luc Moerman zal enkele producteilanden een kleurrijk en creatief accent geven met zijn unieke creaties.

Redenen genoeg dus om een bezoek te brengen aan ISH en SIG Air Handling in zaal 11.1, stand D90.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo