SIG Air Handling breidt verder uit in Duitsland

30 november 2016 Bron: Ark Verstuur
SIG Air Handling breidt verder uit in Duitsland
Na een reeks overnames in verschillende Europese landen zet SIG Air Handling haar zinnen op de Duitstalige markt. Eerder dit jaar was er de acquisitie van Profant Luft-Technik HandelsgmbH in Oostenrijk en nu treedt ook BLH uit Trier toe tot deze groep van ventilatiespecialisten.
BLH (Bauelemente für Lüftungstechnik Hennen GmbH) is een vooraanstaande fabrikant en distributeur van ventilatiekanalen en speciale componenten met zo’n 90 personeelsleden. Het bedrijf is vooral actief in Duitsland en de BeLux waar het werkt voor industriële klanten die hoge technische eisen stellen. In haar indrukwekkende portfolio vind je projecten terug als het NATO-hoofdkwartier in Brussel, The Squaire vlakbij de luchthaven van Frankfurt en het hoofdgebouw van de Europese Centrale Bank – ook in Frankfurt.

SIG Air Handling gaat voortdurend op zoek naar partners die een aanvulling bieden op reeds bestaande producten en diensten. “Wij willen ons verder profileren als dé leverancier van totaaloplossingen voor de professionele HVAC-markt in Europa”, zegt Lex Hemels, Managing Director van SIG Air Handling. “Hiervoor heb je gespecialiseerde partners nodig maar ook een sterke geografische spreiding en Duitsland is daarbij cruciaal.”

Bij dergelijke acquisities spelen ook nog andere factoren een rol. Zo is het belangrijk dat elke partner dezelfde waarden hanteert en het maatschappelijk engagement van SIG Air Handling onderschrijft. Als groep streven we naar een gezonde, veilige en energie-efficiënte woon-werkomgeving voor iedereen en dat bereik je enkel als alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

Met de overname van BLH onderstreept SIG Air Handling haar ambitieuze groeiplannen en bouwt de groep verder aan een eenduidige positionering als partner in distributie, projecten en ondersteunende diensten.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo