Bedrijfsnieuws

Royal Haskoning heeft last van Dubai

Het advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning heeft de winst in het afgelopen jaar zien dalen door onder meer de problemen op de markt in Dubai. De winst daalde vooral door eenmalige lasten zoals wanbetalingen uit Dubai. Het nettoresultaat van Royal Haskoning kwam uit op 4,7 miljoen euro. Dat was bijna de helft minder dan in 2008.

De jaarcijfers van het advies- en ingenieursbureau tonen verder aan dat het nettoresultaat voor in totaal 11,6 miljoen euro gedrukt werd door de eerder genoemde eenmalige lasten. Zo werd voor 5,7 miljoen euro op de debiteuren in Dubai afgeschreven. Een woordvoerder van Royal Haskoning kan melden dat het betaalgedrag van de Nederlandse opdrachtgevers wel in orde is. Naast de wanbetalingen uit Dubai kampt het bureau ook met minder opdrachten. Dit is vooral een gevolg van de zwakke vastgoedmarkt.

De jaarcijfers van het ingenieursbureau laten verder een omzet van 356 miljoen euro zien. Dat is een afname van 4%. Met name de omzet in het Verenigd Koninkrijk nam af, maar daar tegenover stond een groei in Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijfsresultaat viel 27% lager uit met 23,2 miljoen euro. Voor 2010 wordt een omzetdaling van 14% verwacht.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad

Ook interessant


Build for Life