Bedrijfsnieuws

Royal Haskoning verwacht krimp omzet

Het Nijmeegse advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning verwacht een krimp van de omzet. Dat heeft het bureau laten weten bij de toelichting op de jaarcijfers. Royal Haskoning voorziet een omzetdaling van 5% als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Over 2008 deed het bureau het nog wel relatief goed.

Royal Haskoning boekte over het afgelopen jaar een omzet van 373 miljoen euro. Dat is 14 % meer dan in 2007. De opbrengsten hadden zelfs tot 18% kunnen stijgen als de Britse pond niet in waarde was gedaald. Er waren wel verschillen zichtbaar per land. Zo steeg de omzet in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk met 11%. Buiten Europa bedroeg de omzetstijging zelfs 26%. Volgens Royal Haskoning scoren met name het Midden-Oosten en Afrika goed.

Het bedrijfsresultaat van het bureau kwam vorig jaar uit op 23,7 miljoen euro. Dat was een stijging van 2%. De nettowinst kwam uit op 8,7 miljoen euro, een daling van ruim 20% ten opzichte van 2007. Dit kwam onder meer door een lager resultaat bij deelnemingen, een hogere belastingdruk en een hogere winstuitkering aan het personeel. Voor 2009 heeft Royal Haskoning een werkvoorraad van 7,3 maanden en een solvabiliteit van 40,3%.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life