Bedrijfsnieuws

Royal Haskoning krijgt order in New Orleans

Het ingenieursbedrijf Royal Haskoning heeft in de Verenigde Staten een opdracht ter waarde van 150 miljoen dollar (111,3 miljoen euro) gekregen. Dat liet het bedrijf uit Nijmegen woensdag weten. Daarmee breidt Royal Haskoning zijn activiteiten in de VS naar eigen zeggen fors uit. De opdracht bestaat eruit dat ingenieurs van Royal Haskoning zich gaan bezighouden met de bescherming van de Amerikaanse stad New Orleans tegen water.

Ontwerpen en bouwen van dijken
"Daarbij gaat het niet alleen om kennis op het gebied van het ontwerpen en bouwen van dijken, maar ook om strategische aspecten. Zoals de voorbereiding van politieke besluitvorming rondom hoogwaterbescherming", aldus René Zijlstra, bij Royal Haskoning verantwoordelijk voor de activieiten in de VS.

Katrina
New Orleans werd in augustus 2005 getroffen door de orkaan Katrina. Door het natuurgeweld braken de dijken en kwam 80 procent van de stad onder water te staan. In totaal vielen bij de ramp 1200 doden. Royal Haskoning, concurrent van het beursgenoteerde ingenieursbureau Arcadis, was al actief in New Orleans. De aangekondigde order is een vervolgopdracht.

Andere Nederlandse bedrijven
Ook andere Nederlandse bedrijven kregen in verband met de ramp in New Orleans orders. Zo had Smit Internationale daags na de ramp de handen vol aan het bergen van op drift geraakte schepen en olieplatforms en herstelde baggeraar Boskalis de kust van New Orleans. In januari meldde Arcadis een order van 150 miljoen dollar te hebben gekregen in New Orleans.

Ook interessant


Build for Life