Bedrijfsnieuws

Riwal investeert in BIM-bibliotheek en -advies

Riwal investeert in BIM-bibliotheek en -advies
Riwal, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, heeft een online bibliotheek met BIM-families van het merk Riwal gecreëerd en kan klanten ondersteunen met interne experts die advies uitbrengen over welke hoogwerkers het best geschikt zijn voor het werk op hoogte.

Gratis online BIM-bestanden Riwal machines

Riwal heeft BIM-bestanden (Building Information Modelling) van hoogwerker modellen, die onderdeel uitmaken van haar vloot, voorzien van het merk Riwal. Iedere hoogwerker is gratis online te vinden via bimobject.com of op de Riwal website. De bestanden zijn ook toegankelijk via het My Riwal klantenportaal. De 3D-hoogwerker modellen zijn afkomstig van gerenommeerde fabrikanten zoals JLG, Genie, Skyjack en Nifty Lift. Het streven is om uiteindelijk alle machines uit de vloot van Riwal (waarvan de BIM-bestanden beschikbaar zijn) online beschikbaar te stellen.

Realistisch plannen

Deze modellen met relevante data zijn toe te passen in BIM-projecten waarmee virtueel de bouwplaats kan worden gecreëerd. Hierdoor kunnen aannemers realistische plannen maken en anticiperen waar welke machines nodig zijn. Het inzicht in de planning en de daaruit voortkomende werkzaamheden voorziet alle partijen van de benodigde informatie voor werken op hoogte. De terugkoppeling van deze informatie in BIM versterkt de co-creatie en daarmee de samenwerking tussen alle partijen in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw.

Riwal investeert in BIM-bibliotheek en -advies

Deskundig BIM-advies

Daarnaast heeft Riwal een BIM-advies afdeling opgericht die beschikt over deskundige consultants, die klanten kunnen adviseren welke hoogwerkers het meest geschikt zijn voor werk op hoogte en vervolgens de BIM-families rechtstreeks aan de virtuele bouwplaats kunnen toevoegen. In dit co-creatie proces wordt met klanten al tijdens de ontwikkelingsfase gekeken naar kosten, machinekeuze en de benodigde ruimte.

We zien steeds vaker vooral bij grote bouwprojecten dat de aannemer verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van een gebouw. Daarom is het extra interessant om al tijdens de ontwikkeling van het bouwproces rekening te houden met het benodigde onderhoud, in bijvoorbeeld een atrium. Vragen zoals: kan de machine wel naar binnen? Op welke plek moet de hoogwerker staan om overal bij te kunnen? Kan er een goedkopere hoogwerker gebruikt worden als een deur breder of hoger is? kunnen preventief worden beantwoord, waardoor onvoorziene kosten en faalkosten verminderd worden.

Op deze manier fungeert Riwal als leverancier en expert, die aan alle behoeften van de klant voldoet wanneer op hoogte wordt gewerkt.

René Timmers, Riwal Chief Financial Officer en verantwoordelijk voor digitale en IT-ontwikkelingen, reageert: “Riwal legt een sterke nadruk op innovatie en is van mening dat deze BIM-modellen onze klanten zullen helpen hun werk efficiënter in te plannen. Door onze klanten te adviseren over projecten met BIM-technologie, willen we het werk van onze klanten eenvoudiger en efficiënter maken, waardoor we de beste klantenervaring in de branche kunnen bieden.”

Ook interessant


Build for Life